Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi fogyaszthat napi 74-75kW-ot?

Mi fogyaszthat napi 74-75kW-ot?

Figyelt kérdés

Egy telek két ház.A két házat méri egy óra, az van diktálva.

De amikor épült a másik ház amiben mi lakunk, lett melé rakva egy villany óra, ami csak azt méri, ez az óra nem hivatalos, nem számláz az alapján a szolgáltató.

A másik házba vissza költözött egy ideje apám.Ismerem hogy a számlába majd esze ágába sincs bele adni, mondván hogy nem fogyaszt ő olyan sokat.

Pedig az a helyzet hogy de.A két óra különbsége naponta 74-75 kW.

Tehát a hivatalos órába bele megy napi 90 de a kisház órájába amiben én lakok csak 15.

Kivagyok neki szolgáltatva mert majd amikor kijön a nagy számla, szétteszi a kezét hogy oldjam meg, ő meg vígan vissza megy külföldre.

Az hogy csak mondom neki hogy de hát nézd meg ennyi megy az órákba, nem használ, majd rá fogja hogy nem jó az óra.

Most 3 napot nem voltunk itthon, dirkt úgy mentem el hogy mindent leáramtalnítottam, mindent kihúztam kivéve a hűtőt.Az órákat felírtam.Amikor mondtam neki hogy mennyi ment az órába azt mondta biztos a szomszéd átugrott és hosszabbítóval rácsatlakozott az órára. :o

Milyen számításokkal, tényekkel tudom neki levezetni hogy már pedig ennyit fogyaszt?Hátha az használ.

Amit látok hogy megy amikor átmegyek:

1 olajradiátor, (nem tudom az adatait hogy milyen de csak van valami átlagos fogyasztásuk ezeknek..)

1 hűtő (kicsi olyan tűzhely magasságú, nem túl régi)

1 plazma tv (nagy)

1 laptop hálozatról

1 kávéfőző folyamatosan bekapcsolva

1 hősugárzó

És a legdurvább amit ugyan letagad és amúgy is szerinte nem fogyaszt sokat egy vízmelegítő, na nem a konyhai.

Kikötötték tőle a gázt (nálunk nem is volt), és amig a cirkót nem kötötte át pb-re addig fürdéhez biztosan úgy melegítette a vizet hogy a teli engedett kádba belógatott egy bojlerből kiszerelt fűtőszálat.

Én sajnos nagyon nem értek ahoz hogy hogy kell kiszámolni azt hogy egy adott dolog egy nap alatt menyit fogyaszt.

De ha valaki ezt tduja és megtenné nekem hogy kiszámolja vagy leírja hogy hogy tudom kiszámolni azt megköszönném.

2013. ápr. 7. 10:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Háát..

Szerényen számolva (mondom szerényen!) egy hősugárzó 1,5kW, a másik 1kW, plazma TV 0,3kW, kávéfőző 0,5kW, vízmelegítő 1kW..

Ebből folyamatos a 2 hősugárzó 2,5kW*24= 60kWh

Vízmelegítő: nem tudom mennyit használja, de elmegy oda is 4kWh, TV, kávéfőző 12 órával: 10kWh..

Szóval lehet fenti üzemidőket feltételezve...

Naponta 3500Ft? Így annyi!

2013. ápr. 7. 10:16
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem vitázni kell, hanem lekötni.

HA nincs áram, 24 óra alatt megoldaná, hogy legyen saját mérője a saját nevén (amit nem fizetés esetén rajta hajtanak be)

Az apaság nem jogosít fel a gyermek hülyének nézésére.

2013. ápr. 7. 13:38
 3/5 anonim ***** válasza:

Pontosítok: leköttetni. Felmondod a mostani ELMŰ szerződést, és kötsz a te házadra egy újat, külön főmérővel. Ő ha akar, külön leszerződik az ELMŰ-vel. Ha nem, akkor fás kályha és petróleumlámpa...

Más kihasználása nem alapvető állampolgári jog.

2013. ápr. 7. 13:40
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az a baj hogy minden az ő nevén van, így az óra is.Itt minden az övé, enyim csak a fizetni való... :(

2013. ápr. 7. 17:31
 5/5 anonim ***** válasza:

Akkor semmi baj, rajta fogják behajtani.

Ne fizesd ki. Te kérj magadnak egy külön mérőt, tőle függetlenül. Ettől kezdve neked van egy élő szerződésed, egy új mérővel. A régi főmérő, mivel az ő nevén van, majd rajta hajtják be.

2013. ápr. 7. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!