Szómológépbe milyen "tölthető elem" jó?
Nem tudom az 1000 mAh-t honnan vetted, semmi sem utal rá.
A 6V 0,1W kb. 17mA fogyasztást jelent.
#3 választ úgy ahogy van felejtsd el, nem sok igazságtartalma van. Azt írja, az onkisülésük jóval nagyobb, mint amit a gép fogyaszt. Ezek szerint egy 850 mAh kapacitású AAA akkunak le kéne merülnie kb. 50 óra alatt. A valóságban nem teszi ezt.
A kommersz filléres áruházi sajátmárkás csodaakkumulátorok helyett megéri venni valami jót, kis önkisüléssel. A Sanyo Eneloop például ilyen. Minimális az önkisülése, évekig lehet tárolni feltöltve. Bírja a gyorstöltést, akár agy-két órás gyorstöltéssel is lehet tölteni.
Mindenképpen megéri, 4-5 tartóselem garnitúura árából megvan.
Nálam egy asztali DFC-s naptáros nagy kijelzős óra működik 2 db Eneloop akkuról már több mint féléve... mielőtt még valaki azzal jönne, hogy "de akkor is van önkisülése" .
Ha 1 hét alatt lemeríti az elemet, akkor valóban indokolt az akku használata. Amiket én eddig használtam, legfeljebb évente kellett elemet cserélni, én ahhoz viszonyítottam.
/"Ezek szerint egy 850 mAh kapacitású AAA akkunak le kéne merülnie kb. 50 óra alatt. " Azért te se csúsztass, te úgy számolod, mintha a gép napi 24 órás folyamatos üzemben menne./
Nem csúsztattam. A hármas azt írta, hogy az akku önkisülése nagyobb mint a gép fogyasztása. 0,1W pedig 17 mA. 50 x 17 pedig akárhonnan nézem, 850.
Én csak arra reflektáltam, amit a hármas írt, nem csúsztattam, ezt meghagyom neki.
Ha igaz lenne amit ő mond, akkor bekapcsolás nélkül is lemerülne ennyi idő alatt.
Nagyon nem csípem, ha valaki csúsztatással vádol. Én tudom mit beszélek, valaki meg csak beszél, beszél amit tud.
AZ a baj ezzel az egész oldallal, hogy egy egységnyi idő és energia megy el egy válasz megfogalmazására, és utána háromszor annyit kell fordítani a fotelfizikusok hülyeségeinek megcáfolására.
Jöhet a negatív, nem érdekel. Én is gyakran osztogatom.
A gépet nem folyamatosan használja, hanem szakaszosan. Ha mondjuk napi 2 órát megy a gép, akkor az elméleti 50 óra üzemidő 25 nap használatot jelentene. Tehát 50 órás folyamatos üzemmel kalkulálni az életszerű szakaszos helyett csúsztatás.
Valóban nem figyeltem eléggé a számokra és azért írtam, amit írtam. Tévedtem valóban, de a felesleges nagyképűsködés szerintem ennél többet árt az oldalnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!