Elemes fényképzeőgépbe ha lemerül az elem és ha számitogépre kötöm usb-vel akkor töltődik?
Minimálisan töltődik a hagyományos elem attól, ha pihenni hagyod, mert amennyit tudok róla asszem a kémiai folyamat benne részben visszafordul.
Nem a géped töltötte fel ennyire sem.
Valóban vannak akkumulátor elemek amelyek "hibridek" és
így 1.5 volt feszültséget is leadnak, de az ritka mint a fehér holló. (Keresd úgy mint hibrid.
Néhány készülék tölti a saját akkumulátorát,
de hogy elemeket akkumulátor töltenek -e nem tudom.
Olyan készülék is van, amely képtelen elem nélkül csupán usb-ről működni, megint másikak pedig tudnak.
Hagyományos akkumulátor elemekkel is működnek a fényképezőgépek viszont csupán nagyon rövid ideig mivel feszültségük maximum 1.2 volt (1.3-1.4 ig túl lehet tölteni őket) és az 1.2 a ceruzaelemeknél már nagyon lemrült állapotnak számít így a géped ezt fogja kiírni neked és leáll.
Hagyományos akkumulátor elemeket fel lehet tölteni 1.4 volt körülire nagyobb töltőfeszültséggel és töltőárammal.
Ez körülbelül fél-egy óra alatt mgvan.
Az elemek felforrósodnak, élettartalmuk mások szerint jelentősen csökken. (Lejjeb revans)
Az Mp3 Cd-lejátszós időszakban én sokáig használtam így őket, mert azoknak nagyobb volt a fogyasztásuk mint a hagyományos walkmanoknak nekem pedig nem volt sok 16 órám rájuk.
Töltöttségük ugyanúgy megmaradt egy-két napig használva őket és egy-két évig semi bajuk nem lett tehát az élettartam csökkenése sem számottevő.
Egy év múlva pedig veszel másik 4-et 1500 forint körül lehetnek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!