Az eon a kábeleket miért nem a földben viszi?
Már vannak olyan kábelek és ahol dolgozom ott is nem légvezeték van hanem kimondott földkábel és azon jön be az áram a munkahelyre. Most hogy voltak ezek az áramszünetek bő 3 és fél napig áram nélkül voltam én is és egy 4000 főnyi település is. A légvezetékeket tartó oszlopok eltörtek és az ezeket összefogó csavarokat ellopták. Nálunk minden második évben előfordul hogy vagy kidőlő fa, faág szakítja le a vezetéket vagy van egy ilyen onos eső és az szakítja le a vezetéket vagy töri el az oszlopot. Az eon vagy más településeken régiokban mükődő szolgáltatok miért nem a földben viszik a vezetéket úgy mint a gázszolgáltatok vagy akár a vezetékes internet és telefon vonal jön?
Beázás szerintem nem lehetséges mert a földkábelek kimondottan erre készülnek.
Egy dolog ami feltűnt az oszlopok már vagy 50 évesek vagy akár még régebbiek. Ezek az oszlopok van hogy fából készülnek. Az eon gépjármű park meg 1 éven belül van főleg az újfajta ford gépkocsik. Azért ez miért van hogy ezeket a gépkocsikat 3 évente cserélik az oszlopok meg bő 50 évesek és elkorhadtak rozsdásak?
A nagyfesz vezetékeket nem tudod földben vinni, mert a húsz centis szigetelésen is át fog ütni, plusz ha a traktor véletlenül felássa, akkor nagy gáz van. Viszont ha nem használsz nagyfesz vonalakat, nagyon megnő a veszteség, így az áram ára.
A 220V-os kábelek nagy része szerintem már most is földben fut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!