Mi a domain név módositás?
Nem vagyok benne biztos, de úgy tudom hogy a domain név az maga a weboldal címe. Tehát pl www.gyakorikerdesek.hu-ban a gyakorikerdesek a domain, és ha módosítani akarnák lehetne belőle pl www.gyik.hu
De nem biztos, ne vedd 100-ra, majd jönnek okosabbak tőlem :)
A domain név a www.gyakorikerdesek.hu esetén a gyakorikerdesek.HU, ugyanis a domainnak a TTL nélkül nincs értelme. Viszont a domainnek NEM része a www.
A domain módosítás pedig nem arra vonatkozik, mint amit előttem írtak. A gyakorikerdesek.hu domaint gyik.hu-ra nem lehet "változtatni". A gyakorikerdesek.hu-t fel lehet mondani (azaz visszaadni a domaint), majd regisztrálni a gyik.hu-t, új domainként. (Már ha az még szabad.)
A domain módosítása azt jelenti, hogy a domain ADATAIBAN eszközölnek változtatást.
Így pl. a domain tulajdonosának nevét, címét, elérhetőségét, a kapcsolattartó nevét, címét, elérhetőségét, az műszaki admin nevét, címét, elérhetőségét, esetleg módosítható a domain MX rekordja (ez a levelezésért felel), módosíthatók a domainhoz tartozó DNS-ek, a domainhez tartozó IP (ez határozza meg, hogy tulajdonképpen hol is van a tárhely), tehát a domain adminisztrált adatait lehet megváltoztatni.
Ezen a címen tudod ellenőrizni egy domain adatait. Ezekben lehet változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!