Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az áramfogyasztás csökkentő...

Az áramfogyasztás csökkentő készülékek is a parasztvakítás kategóriába tartozik?

Figyelt kérdés

Azt írj a villanyórához legközelebbi konnektorba kell dugni. és ez megakadályozza a "kiugrásokat".

Itt a szöveg:

A szolgáltatótól bejövő és a lakásban használt elektromos áram nem állandó. A feszültség változhat, ezt kiugrásnak nevezik. A kiugrásokat az otthoni berendezések nem tudják hasznosítani, viszont a villanyórát "meglökik", azaz óránk beleméri azokat a fogyasztásba. A feszültség stabilizáló technológia segítségével megelőzhető az ingadozó feszültség kialakulása, mely által csak a valóban hasznosítható áram kerül felhasználásra. A feszültség stabilizálás további előnye hogy hálózatunkat megvédjük a drasztikus áramingadozásoktól, megnövelve ezzel az élettartamát vezetékeinknek, elektromos készülékeinknek, berendezéseinknek.

2013. márc. 17. 23:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha nem áramlopás, akkor parasztvakítás.

Ha ez megtakarítana, mind a hárommillió háztartásban lenne.

2013. márc. 19. 05:29
 12/17 Chello ***** válasza:

Hmm...

Nem is tudom.

Ezeken a videokon azt látni, hogy a készülék felnyomja a hálózati frekvenciát 60Htz-ről 80 (itt 50 Hz van) szóval 80 ra és ezzel csökkenti az amperszámot. Mivel pedig a feszültség állandó csökkentettA*233V=csökkentett Xwatt.

Valószínűleg azért nem jutott eszünkbe, mert megszoktuk, hogy a hálózati szabvány 50hz.

Hmm.. réákérdeztem, hogy nem nyaffanna -e meg pl. egy digitkütyü vagy egy kapcsolóüzemű táp és a válasz az lett, hogy "kapcsolástechnika függő"

Azt gondolom ritka eset leht ha valami bajt okoz.

Minden esetre tény, hogy a frekvencia növekedése az amperszám csökkenéséhez vezet.

2013. márc. 21. 21:40
 13/17 Chello ***** válasza:

Volt már gyakorin is, hogy miért ennyi a hálózati frekink.

http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__egyeb-k..

2013. márc. 21. 21:43
 14/17 anonim ***** válasza:

Húh, ezt muszáj rendbe tenni.

"Ezeken a videokon azt látni, hogy a készülék felnyomja a hálózati frekvenciát 60Htz-ről 80 (itt 50 Hz van)"

Nem, nem ezt látni. Amit felnyom 0,6-ról 0,8-ra, az a teljesítmény tényező, azaz a cos(fi). Ha a hláózati frekvenciát akarod megváltoztatni, ahhoz kell egy saját atomerőmű. És ez nem túlzás.

"szóval 80 ra és ezzel csökkenti az amperszámot."

Azt áramerősségnek hívják.

"Mivel pedig a feszültség állandó csökkentettA*233V=csökkentett Xwatt."

Ez egyenáram esetén igaz, váltóáram esetén nem. Ott figyelembe kell venni az áram és a feszültség fáziskülönbségét is.

"Azt gondolom ritka eset leht ha valami bajt okoz."

Ez igaz, gyakorlatilag csak egy kondenzátort kapcsolsz rá a hálózatodra. Az átvezetés miatt azért egy kicsit fogyaszt, cserébe nincs haszna. Esetleg ha kínai vacak, akkor zárlatos lesz és felgyújtja a házat.

"Minden esetre tény, hogy a frekvencia növekedése az amperszám csökkenéséhez vezet."

Ennek a levezetését szívesen meghallgatom...

2013. márc. 22. 00:31
 15/17 anonim ***** válasza:

Nyugatázsiában törperőművet kezeltem, a freki 60Hz volt..

Az európai 50Hz-s berendezések(motorok) gyorsabban pörögtek, de ennyi...

A fenti készüléket valószínű, hogy hivatalból üldözik. Bekavarhat valamennyit a hálózatba..főleg, ha több ezer kerül forgalomba. a frekin nem tud módosítani, max a cos.fin, de azt sem szeretik.

2013. márc. 22. 06:23
 16/17 Chello ***** válasza:

2 video van

Én erről néztem:

http://www.youtube.com/watch?v=r2enjYhfuHQ&feature=related

Az elsőn talán azt igyekszik mutatni (nem tudom),

hogy a vezetékek elektromágneses tere csökken azért, mert kevesebb villamos munkavégzés történik rajtuk ezáltal csökken a vezetékeken elveszett energiamennyiség.

(Ez csak tipp, de erről beszél, hogy elméletileg ezért jó a kütyü)

Arra gondoltam, hogy az első videón az indukálódott feszültséget mutatja amit a vezeték elektromágneses tere kelt. (De tényleg ne tudom mi van a gyűrűben sohasem volt olyan multiméterem,ahoz amit én mondok tekercs kellene legyen benne viszont meglehet hülyeséget beszélek.)

Ha jól emlékszek villsnymotorok sebességét is szabályozzák frekvenciaemeléssel (Belefér egy 20 cm-es dobozba, gyárakban láttam)

A levezetését nem ismerem.

Azt elfogadom, hogy a váltófeszültség/áram viszonyai fázisfüggőek, egyébiránt ez nem volt kérdés.

A váltóáramú kondenzátor nem nagyon lehet, mert az éppen, hogy fázist tol és a villanymotorhoz például minden esetre külön kell kiszámolni helyes értékűt.

Nem tudom mi van a bemutatott készülékben.

Ha több hibát is flhalmoztam a hozzászólásaimmal itt a továbbiakban akkor sem bővítem, automatikusan elfogadom amit az utánnam következők rám írnak.

2013. márc. 22. 07:21
 17/17 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy melyik videót nézted.

Az egyikben egy lakatos árammérőt használ (ami körbefogja a vezetéket). Ezzel méri az eszköz felvett áramát. Viszont a teljesítmény, amiért fizetsz, és amit Wattban mérnek, nem pusztán a feszültség és az áram szorzata, hanem fesz*áram*cos(fi). És ezt a villanyóra is így méri. Így attól, hogy feljavítod a cos(fi)-t, és így kevesebb lesz az átfolyó áram, még nem nyersz semmit.

Ugyanez van a másik, teljesítménymérős videóban. Ott sem a teljesítményt (melynek W a mértékegysége), hanem a látszólagos teljesítményt méri (melynek VA), az pedig pusztán az effektív értékek szorzata. Ezt kellene beszorozni a cos(fi)-vel ahhoz, hogy megkapd a fogyasztást, amit fizetsz.

Ez a cucc kondenzátoros, vagy kapcsolásos elven javítja a cos(fi)-t. Ez nagyon jó, az áramszolgáltatók szeretik is, csak lakossági fogyasztóknál a kutya sem törődik vele, mert egy háztartásban nincs olyan eszközarzenál, ami ténylegesen hatással lehetne rá. Ez a cucc is túl kicsi ahhoz, hogy érdemben befolyásoljon bármit (ez az egész móka valamilyen mesterséges környezetben van megcsinálva, nem a fickó otthoni hálózatán, mert abból ha 0,5-ös cos(fi) jön ki, akkor nagy a gáz. Csak a jelenség egyébként 0,5-ös cos(fi) környékén a leglátványosabb.)

Más a helyzet az iparban, ahol hatalmas pénzeket ölnek az ilyen eszközök sokkal nagyobb kiadásaiba, mert az áramszolgáltató az elhasznált wattos teljesítmény árát ott aszerint számolja, hogy mennyi volt a cos(fi), azaz az elhasznált meddő teljesítmény után is fizetsz. Ezek a cuccok pedig meddőt termelnek, így azt nem a szolgáltatótól veszed.

Ez mennyire volt érthető?

2013. márc. 22. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!