Ilyenkor mi a teendő?
A minap szerettem volna objektívet cserélni a Nikon tükörreflexes gépemen, és észrevettem hogy egy lilás-kékes folt van az egyik tükrön, na meg egy-két porszemecske... Feltettem a lencsét és nagyon sok helyen kör alakú maszatok illetve lila folt látható a képen. Mivel nem értek a tisztításához (nincs is megfelelő eszközöm, stb) így gondoltam beadom szervizbe, mert az a kékes-lilás folt (ami elég nagy) nem igazán tetszik.
Ha arra kerülne sor, hogy az egész szenzort cserélni kell, akkor körülbelül mekkora összegre számíthatok? Gondolom garanciálisan nem csinálják meg?!
Elnézést kérek, de a szenzor technikai nyelvén nem értek. Nem tudom melyik tükröt hogy nevezik, stb.
A tükör lehet akármilyen okádék, mert nem vesz részt a képalkotásban :) az csak a keresőnek továbítja a képet.
A csippet lehet házilag is tisztítani, de figyelmet igényel a dolog.
Egy apró tanács: nem ártana pedig egy kicsit beleásnod magad, mert pl. ezzel a hibameghatározással bemész az első szervizbe, látják, hogy fingod sincs az egészről és úgy átk_rnak, hogy csak pislogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!