Valami trükkel meg lehet azt csinálni, pl. valami átalakítóval, hogy egy nagyfrekvenciás digitális jelből ugyanolyan, de kisebb frekvenciásat csináljunk?
Ez így nagyon ködös egy műszaki ember számára. Így elsőre azt mondanám ,hogy igen, csak idő és pénz kérdése.
Ha megmondod mi konkrétan mi a feladat akkor valószínűleg pontosabbat tudunk mondani.
Mi az a nagy frekvenciás digitális jel? Magas bit/s? Vagy nagy szimbólum sebesség? Egy négyszögjelben önmagában semmi digitalitás nincs.
Szerintem neked az kell, hogy egy vivővel (cos(omega*t)) beszorozd a jeledet, és így a spektrumokban megjelennek az összeg és különbségi frekvenciák, amivel egy sávkorlátolt jelet le vagy fel tudsz keverni alacsonyabb vagy magasabb frekvenciára.
De nem tudom, ezt érted-e.
Szegényt jól elijesztetted :)
A válaszod 95%-a számára csak szó, nem pedig fogalom.
De ha tényleg nem mondod el mi a konkrét feladat nem tudunk segíteni, hiába szeretnénk. Én hirtelen 3 féle feladatot bírtam magamban megfogalmazni amire 3 féle megoldás van.
Pl. ha tényleg digitális a jel akkor egy digitális osztóval akár egy alkatrész felhasználásával is megoldható a feladat. Persze kellene tudni a jel egyéb műszaki paramétereit is.
#7/8:
Gondolom, hogy nem érti (ha értené, nem kérdezne hülyeséget), de ha nem képes elmondani, mi a gondja, hogy segítsek rajta? Nem állok neki magyarázni az elsőéves anyagtól kezdve a keverés mibenlétét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!