Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Megállt a villanyóra! Mit...

Megállt a villanyóra! Mit tegyek? Sürgős!

Figyelt kérdés
Albérletben lakom, és egyik nap egyszer csak megállt az óra. Félek bárkinek is szólni, mert hallotam hogy megvádolhatnak csalással és vagyonokat perkálhatok, ki!! mit csináljak??

2013. jan. 11. 09:46
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Csak akkor vádolnak meg ha sérült a plomba vagy a burkolat.

Nyugodtan bejelentheted, de a biztonság kedvéért néhány közeli fotót készíts a mérőről és a plombákról. Az se baj ha tanú jelenlétében, aki igazolhatja később szükség esetén hogy a valós állapotot tükrözi.

2013. jan. 11. 09:50
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Szólj a tulajnak,majd intézi.
2013. jan. 11. 09:50
 3/18 A kérdező kommentje:
Nem rég megnéztem közelebbről, és vannak rajta ilyen karcolások meg repedések, mármint a burkolaton.. Istenem.. Azt fogják hinni hogy én csináltam... hogy tudom bizonyitani hogy nem én voltam?
2013. jan. 11. 09:54
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor sem te vagy a felelős hanem a tulaj.
2013. jan. 11. 09:55
 5/18 A kérdező kommentje:
de a tulaj rám foghatja, nemde?
2013. jan. 11. 10:03
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de az nem a te bajod.

Az áramszolgáltató vele áll szerződéses viszonyban.

Veled nem.

A tulaj ha rád fog bármit is, polgári peres eljárás keretében kell annak bizonyságot nyerni.

Azzal ha pl az áramszolgáltató megállapítaná a szabálytalanságot, a tulaj még korántsem tudná rád hárítani.

2013. jan. 11. 10:09
 7/18 A kérdező kommentje:
Nagyon remélem :( Köszi a választ!
2013. jan. 11. 10:29
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Be kell jelenteni a szolgáltatónak, végig jelen kell lenni a vizsgálat és az esetleges leszerelés során (egy kávéra sem szabad kimenni), és csak olyan jegyzőkönyvet szabad aláírni, ami 100%-ig igaz. Gyakori szolgáltatói átverés, hogy hamis adatokat adnak meg a jegyzőkönyvben, és ha panaszkodsz, azt mondják hogy "ez mindegy", vagy "ez a szokás". Ilyen jegyzőkönyvet TILOS aláírni.

A szolgáltató kiérkezésekor legyen jelen legalább egy tanú, aki szintén figyel erre, és segít, ha a kiérkező szakember nyomást próbál gyakorolni rád.

2013. jan. 11. 11:11
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Amikor beköltöztél az albérletbe, a nevedre lett e íratva az óra? Ha nem, minden felelősség a tulajé. Ha a te neveden van, akkor a tiéd.

Ezért kell minden esetben az órákat átíratni az albérlő nevére, így ha tartozása van a szolgáltató felé, az az övé.

2013. jan. 11. 11:34
 10/18 A kérdező kommentje:
nem lett a nevemre iratva semmi, még be se vagyok jelentkezve ide, még ideiglenesen se.. most elkezdett pörögni az óra, úgy értem el hogy bekapcsoltam a villany radiátort, a számitogépet a mikrót meg a tűzhelyet.. de amikor csak a tv meg a hütő meg a villany, meg a gép megy, akkor lassú és hangos akadozó hangod ad ki :S szerintem az előző lakók buherálták meg az órát, és most kezd nekem itt beszarni :S még félek kihivni a szolgáltatót:(
2013. jan. 11. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!