Akkumulátorok összekötésére a párhuzamos, vagy a soros kötés a jobb?
Hétvégi házba szeretnék egy rendszert kiépíteni,csak egy minimális világításhoz,meg egy kis zene cucchoz.Sajnos áramszolgáltatás nincs,így magam próbálom megoldani.
Arra gondoltam hogy összekötök 2-3 akkut,és egy inverterrel együtt használnám őket.
Ez az elképzelés,de nem vagyok benne biztos hogy ilyen egyszerű.
Laptopakkuknál általános, hogy páros tagok vannak sorba kötve, ennek is megvan az oka, de sem ezt, sem még sok mindent nem szeretnék most részletezni, amiről kisregényt lehetne írni. Úgyis kifutott téma, csak véletlenül tévedtem most ide a Google-keresővel.
Hogy akkut ne lehetne párhuzamosan kötni, nevetséges. Bizonyos esetekben kell is, hasznos is. Lényegtelen, hogy nem pont egyforma a feszültség, úgyis kiegyenlítődnek azonos szintre. Ja, hogy egyik meghibásodhat, ez bármivel előfordulhat, figyelni kell a feszültséget.
A címben feltett kérdés is kicsit nevetséges, ebben a formában. Hogy melyik a jobb, azt mindig a célok és körülmények határozzák meg. Arról nem beszélve, hogy soros kötésnél a feszültség összeadódik, ez pedig többnyire nem szabadon választott.
Ja, most ennyi feszültséget kötök egy fogyasztóra vagy a kétszeresét, mintha ugyan mindegy lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!