Létezik olyan relé amivel meg tudom azt valósítani, hogy (ugyanazzal a nyomógombal) ha adok egy impulzust a relének behúz, ha adok mégegyet kiold?
Mono-stabillal és bistabil multivibrátorral is tudsz vezérelni akár relét akár tirisztort vagy triakot. Nem a relé "létezése" a lényeg, hanem a kapcsolást kell úgy kialakítani, hogy biztonsággal illeszkedjen bele (tekercs ellenállás!) a választott relé és határozottan meghúzzon ill. prellezés nélkül elengedjen.
A munkaérintkezők a kapcsolt teljesítményhez kell hogy igazodjanak (esetleg dupla érintkezős kivitel)
Nem tudom, hogy pont a te igényednek megfelelő feszültség és áramviszonyú multi van-e készen de szerintem jobban jársz ha építesz egyet. Nem egy "agysebészi" munka.
Válogass:
A relécsaládnak vannak 12V DC tagjai is, töltsd le az adatlapot, ott benne van hogy pontosan mi a típusszáma a 12 voltos 1 záró érintkezős kivitelnek.
Kérek árajánlatot, de szerintem ez nem olcsó:D
Akko tényleg olcsóbb egy bistabilt összerakni ami egy sima relét vezèrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!