Egy számítógép tápját használhatom 12 V-os áramforrásként?
Felszabadult egy darab, és látom, van rajta 12 V is és összesen 360 W van ráírva, azaz ez így fantasztikus lenne, hiszen hasonló A-számú tápok igen drágán kaphatók..
Mit szóltok hozzá? Lehet használni sztetek?
Azért bizonytalanodok el, mert látok rajta % v-os kivezetéseket is, és főleg nagyon vékonynak tűnnek a vezetékek rajta, és így meg nem értem, hogy a frászba tud ez 360 W-ot produkálni ... Vagy esetleg megoszlik ez a teljesítmény a különböző kivezetések között és csak a 12 V-os kivezetésről nem tudok pl stabilan 300 W-ot leszedni?
köszi de annyira nem értek hozz ..
én csak azt látom h ott van a 12 V + és -, na csak az tűnt fel furcsaságként, hogy baromi vékony vezeték jön ki belőle és az tuti nem lenne elég pl egy 200 W-os fogyasztóhoz ... most ezen a kérdésen nem tudom túltenni magam :(
Összesen 360W.
Az oldalán egy címkén részletezve megtalálod a terhelhetőséget.
Azt is vedd figyelembe hogy induláskor illetve terhelve többet eszik a motorod.
Azért vékonyak a vezetékek mert a pcben nem egy eszköz veszi fel a pl 200 W-ot, hanem több készülék összesen. Úgy pedig elég a külön-külön vékony vezeték.
De ha szétszeded forraszthatsz bele vastagabbat.
ja értem..
vagyis ha jól értem, ha szétszedem, egyetlen 12 V-os kiindulási pontot fogok találni, és ide akkor tehetek vastagabb kábelt és úgy oké lesz? ha csak ennyi, akkor azt megcsinálom, persze !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!