Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Kábelcsupaszoló-blankolót...

Kábelcsupaszoló-blankolót lehet kapni Obiban? Ha igen, milyet érdemes venni, mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

2012. dec. 5. 21:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Igen, lehet kapni. Az ára pedig 500-5000 is. A célnak megfelelőt kell választani.
2012. dec. 5. 21:10
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszi! Nem értek hozzá, ajándékba lesz egy elejtett mondat után, hogy "van otthon de nem olyan éles"...vagy hasonló. Milyen árkategóriájút nézzek, ami nem gagyi és semmire nem jó de egy otthoni hobbibarkácsnak megfelelő? Nem professzionális szerszám kell.
2012. dec. 5. 21:58
 3/14 anonim ***** válasza:
Hát én az 500 forintos automata blankolóval is megblankoltam eddig mindent, amit kellett. És én nem keveset, gyakorlatilag naponta használom. Egy éve vettem, én teljesen elégedett vagyok vele. Hobbi célra tökéletes. Munkahelyen meg van 12000-es blankoló, de az már ipari minőség. Neked kell eldönteni, a legolcsóbb automata blankoló is tökéletesen használható darab.
2012. dec. 6. 06:42
 4/14 Karesz6969 ***** válasza:

Kábelcsupaszoló...de milyen kábelre???

- Flexibilis vagy merev huzalhoz

- UTP kábelhez

- Koax kábelhez

Hogy csak a legáltalánosabban használtakat említsem, mert nem mindegy még akkor sem ha nem prof minőség kell.

2012. dec. 6. 13:08
 5/14 anonim ***** válasza:
Azért szerintem egyértelmű, hogy barkácscélokra a legáltalánosabb vezetéktípus a sodrott belső erű vezeték.
2012. dec. 6. 13:09
 6/14 Karesz6969 ***** válasza:

Miért volna annyira egyértelmű?

Kérdező te mit mondasz?

2012. dec. 6. 13:21
 7/14 anonim ***** válasza:

Láttál már valakit, aki ha bármihez vezeték kell, akkor utp, vagy koax kábel után nyúl? A legelterjedtebb a sodrott belső erű.

Abban igazad van, hogy mind az UTP-hez, mind a koax-hoz speciális kábel kell. De nem ez a legelterjedtebb, ha barkácsolásról van szó. Ha mondjuk ki kell cserélni a vezetéket egy lámpában, nem ezekhez nyúlok. Ha építek egy erősítőt, a belső huzalozás nem koax, és nem UTP. UTP-hez akkor nyúlok, ha mondjuk kell egy patch kábel, esetleg akkor, ha pont nyolceres kábelre van szükségem. A koax még ritkábban kell. Szerintem ha valaki csak barkácscélra blankolófogót keres, minden extra igény feltüntetése nélkül, akkor én sodrott belső erű vezetőre gondolok.

2012. dec. 6. 13:37
 8/14 Golan Trevize ***** válasza:

De honnan tudjuk, hogy elektromos vezetékekkel barkácsol, és nem UTP kábellel?

Mondjuk utóbbi esetben valószínűleg krimpelőről lett volna szó, de akkor is...

2012. dec. 6. 14:31
 9/14 Karesz6969 ***** válasza:
Sodrott belsőerű vezetékhez nem kell blankoló...legalább is nekem sosem volt rá szükségem, vagy csípőfogó vagy sniccer...de nem vagyunk egyformák.
2012. dec. 6. 14:49
 10/14 Golan Trevize ***** válasza:
Én foggal szoktam blankolni annak idején, de azért örültem volna egy blankolónak. ;)
2012. dec. 6. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!