Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy vezeték nélküli t.com-os...

Egy vezeték nélküli t.com-os telefonra, rá lehet-e tenni egy vezetékes digis telefonszámot?

Figyelt kérdés
Vagyis, megörököltem egy vezeték nélküli t-com-os telefont, melynek a telefonszáma meg lett szüntetve, és az én digis vezetékes telefonszámomat szeretném rátetetni a vezeték nélkülire? Mi a teendő? Illetve hallottam olyat, hogy a vezeték nélküli telefonhoz sokba kerül valami, amit mindig meg kell venni, hogy havonta, vagy milyen időközönként azt nem tudom, és hogy mit, azt sem tudom, ehhez kérném még a segítségeteket? Előre is köszi!
2012. nov. 14. 12:04
 1/5 anonim ***** válasza:
52%
Nem a telefonnak van száma, hanem a szolgáltatásnak ami be van kötve a lakásba. Onnantól tök mindegy hogy milyen telefonról beszélsz. A kérdés második fele nagy katyvasz, gondolom azt hallottad hogy havidíjas, ami igaz.
2012. nov. 14. 12:18
 2/5 anonim ***** válasza:
A diginek IPs telefonja van, VoIp készülék. A TCom-tól megörökölt készülék telefonod hagyományos vezetékes vagy VoIp-os?
2012. nov. 14. 12:44
 3/5 A kérdező kommentje:
írtam, hogy a t-com-os vezeték nélküli!
2012. nov. 14. 15:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Én kérek elnézést.

Oké. Figyelj. Légyszi.

Amiről beszélsz mobiltelefon? Szerintem nem, mert T-COMot említeted és nem a T-Mobile-t. Igaz ugyan,hogy a T-COM és T-Mobile kötődik a Magyar Telekom cégcsoporthoz, de a T-COM nem a mobilüzletághoz tartozik.

Figyelj, jön az első csavar.

Egy vezetékes telefon is lehet vezeték nélküli. Hogy lehet? Úgy lehet, hogy két részből áll: van valahol egy rádiós adója ( nevezzük bölcsőnek) ami a VEZETÉKES telefonos hálózathoz kapcsolódik és magát a telefont amit szorongatsz valamilyen kis teljesítményű rádiós kapcsolat kapcsolja hozzá. Ilyen márkák a Concorde vagy pl a Siemensnek is volt ilyen cucca. A lényeg, hogy lényegében egy hagyományos telefonközponthoz kapcsololódol, tehát pl a telefonnal nem barangolhatsz a világban, csak a lakásod területén működik.

Régebben volt még egy RLL nevű jószág, de szerintem te nem erről beszélsz.

Volt még egy opció régen, lehet erről van szó: az ősidőkben a Matáv és Westel között volt olyan megállapodás, hogy egyes mobiltelefonok vezetékes hívó számot kaptak. A korlátozás annyi volt, hogy csak egyetlen 1db cellában volt használható, ott ahol az előfizető lakása volt.

Szumma szummárum én az első megoldásra gondolok.

Most jön a második csavar. Figyelj.

Lehet, hogy telefonos konstrukciód VoIpos. Vagy nem. A hagyományos telefonvonalak nem IP alapúak, még a Digi által nyűjtott szolgáltatás IP alapú ( VoIp,voice over Ip, hang a IPén vagy ahogy teteszik ).A lényeg, egy hagyományos vezetékes hálózatra tervezett telefon úgy magában nem alkalmas IP alapú telefonálásra.

Szóval, neked melyik verzió van?

2012. nov. 14. 19:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Figyelj! Nő vagyok, és kicsit kínai, amit leírtál. Szóval,mint már írtam van egy t-com-os telefonon, ami vezeték nélküli,vagyis lakáson belül hordozható,36-os körzetű számmal működő telefonon, és van egy vezetékes bekötött digis másfajta körzet és telefonszámmal működő telefonon. Na most a hordozható telefonnak a száma meg lett szüntetve, haláleset miatt, ezért szeretném a digis telefonszámot ráköttetni a lakáson belül hordozható telefonra is. Gondolom a diginek kell szólni, de hogy t-com-os telefonra ráteszi-e?
2012. nov. 15. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!