12v-ból 9v hogyan?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy babettamotoros RC kocsit csinálni. Nos a babettának 12v-os a generátora. Van egy távírányítós autóm amit 6 ceruzaelemmel kell működtetni. Szóval az kéne hogy a babetta 12v-ja 6 ceruzaelem erősségre csökkenjen a vevőegységhez. Kb olyan elképzelést amit egyszerűen kivitelezni lehet.

2012. nov. 1. 20:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Két elemet fordítva teszel be, mint ahogyan kellene, de a biztos megoldás, ha a két plusz elemet nem rakod be, hanem a helyét áthidalod egy rézdróttal.
2012. nov. 1. 20:39
 2/8 A kérdező kommentje:
De nekem az a lényeg, hogy nem elemmel megy a vezérlés hanem a babetta generátorjával. Ezért kéne a 12v-t lecsökkenteni.
2012. nov. 1. 20:45
 3/8 anonim ***** válasza:

Van olyan, hogy 7806-os feszültség szabályozó:

[link]

Ez 5V-18V bemeneti egyenfeszültségből stabil 6V-ot állít elő. Azt nem tudom mekkora áramot biztosít, utána kell olvasni az adatlapján.

2012. nov. 1. 21:21
 4/8 anonim ***** válasza:

Majdnem jó, de a kérdezőnek 9V kell, amit pedig 7809-el tud megoldani. Alapesetben 1 amper a maximális terhelhetősége, a 7809cv típusnak pedig 1.5 amper. Ettől nagyobb teljesítmény nem hiszem hogy kell, de talán a MEV csinált 2 amperes stabkockát is.

A vevőpaneljén közvetlen a betápnál a + és a - közé rakj egy 100 nanós kondit.

2012. nov. 2. 09:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Előző: jaja, bekavart a 6 ceruzaelem, nem szoroztam be 1.5V-tal, teljesen jogos a felvetésed. Ment a zöldkéz!
2012. nov. 2. 11:35
 6/8 A kérdező kommentje:
És le tudnátok írni, hogy hol keressek rá? És, hogy pontosan mit? A kondenzátornál nem tudom hogy hogy keressem.
2012. nov. 4. 19:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Itt egy példa a 7809-es stabkocka kapcsolásra:

[link]

2012. nov. 4. 19:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Amit keresel, az 7809-es pozitív feszültségstabilizátor. Az alap típus 1 amper áramot képes stabilizálni, a 7809CV típus 1.5-öt. 78S09 pedig 2 ampert képes stabilizálni. Ha a tápáram nem több 100mA-nél, akkor elég a 78L09 is.

Mindegyik ugyanazt tudja, a különbség csak a terhelhetőségben van. Amit be kell még szerezned az pár darab 100 nanofarados fóliakondenzátor.

2012. nov. 4. 19:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!