Mattan141 kérdése:
Hogyan lehet már bekeretezett, és síküveggel fedett tablót fotózni?
Figyelt kérdés
Hogyan lehet már bekeretezett, és síküveggel fedett tablót fotózni úgy, hogy a vaku, vagy egyéb megvilágítás fénye ne látsszon a képen? Valami speciális megvilágítás esetleg? Nehezítő körülmény, hogy a tablókat nem minden esetben lehet szállítani, néha az adott helyén kellene fotózni.2012. okt. 17. 05:59
1/6 anonim válasza:
Ez nehéz dolog, több képet kell készíteni különböző szögekből, egy kicsit oldalról és kiválasztani a legjobbat. A jobb LCD-ken látszik azért valamennyire előre, hogy mennyire csillan be, próbálgatni kell. Esetleg több részletből is össze lehet rakni egy teljes képet képszerkesztővel, hogy mindegyikből a legjobb részt használjuk fel. Legjobb a természetes fény, ha elég erős. Ha csak a gépen van vaku, nem külön állványon, messzebb a géptől, akkor az általában nem túl szerencsés, legtöbbször jobb kikapcsolni.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ. Azon gondolkodtam, hogy lehet-e olyan megvilágítást csinálni, amivel egyenletes szórt fényt tudok csinálni, mert az talán nem látszana. Nem tudsz valami ilyen kütyüt? Vagy hogy hogyan lehetne készíteni?
2012. okt. 17. 07:46
3/6 anonim válasza:
Létezik polárszürö a kamerákhoz, azzal ki tudod szürni a csillogást.
4/6 anonim válasza:
Szerintem a polárszűrő ilyet azért már nem szüntet meg, amúgy is elég drága.
Megpróbálhatod, hogy egy erős lámpával vékony fehér papíron át világítod meg valamennyire oldalról.
5/6 A kérdező kommentje:
Valami ilyesmit gondoltam én is. Mekkora lámpa kellene ehhez, és kb milyen távolságról? Na meg elég egy oldalról megvilágítani, vagy célszerű minden oldalról?
2012. okt. 17. 09:40
6/6 anonim válasza:
Ezt a beszélgetést ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!