Miért mosódik el?

Figyelt kérdés
Miért van az, hogy állványról fotózva hosszú záridős képeknél (pl. éjszaka) ef s 18-55 ös objektívvel szuper képeket kapok 18-nál és 55 nél is, nem mosódnak be a képek és minden okés, ugyanannál a beállításoknál ef-s 55-250mm is ii nél pedig bemozdult képeket kapok 55-nél és 250 nél is az esetek 80%-ban
2012. okt. 10. 20:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Mit fotózol hogy érted hogy bemozdul , hány mp mekkora blende , van stabilizátor az obiban?
2012. okt. 10. 20:50
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, van stabilizátor, F4-8 között, és 1-8 másodperces záridő, mondjuk példaként ma egy villanykarót fotóztam távolról. Ugyanez a kép a 18-55-el teljesen jó, 55-250 él pedig ráközelítve látszik a bemozdulás (a karóból ott van halványan a "másolata" )
2012. okt. 10. 20:54
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha csak nagy zoomnál látható és ilyen két három mp es akkor még lehet az is ha a gépen te nyomod meg az exponáló gombot és nem időzítővel csinálod vagy távirányítóval ,de ha ugyan azon a mm en mindkét obival összehasonlívtva totál egyező paraméterekkel van ez a különbség akkor lövésem sincs :) Gondolom a képstabilizátor mindkét esetben kivolt kapcsolva.
2012. okt. 10. 22:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam képstabilizátorral, és anélkül is! Viszont időzítővel nem próbáltam meg, csak úgy hogy én nyomtam le. Kipróbálom holnap időzítővel, hátha! Köszi az ötletet!
2012. okt. 11. 01:36
 5/5 A kérdező kommentje:
Sikerült! :) Időzítővel nincs semmi gond! Köszi!
2012. okt. 12. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!