A túlfeszültségvédős hosszabbítók hogyan védik meg az eszközöket a villámtól?
Én pár éve vásároltam egy ilyen elosztót, előtte 2x kellett tápot cserélnem a PC-be azóta egyszer sem...
..."rácsatlakoztatott eszközöket hivatott megvédeni a hálózatban jelentkező feszültségtüskéktől illetve a villámcsapástól is"... írják ami a vagyoni egyéb kárt a hardvereken kívül természetesen nem takarja. Ha mondjuk lekokszol egy villámtól az egész dugalj és meggyullad a mellette lévő szemét kosár (tudom hülye példa de ez jutott az eszembe)
A használata viszont lényeges: ha nem földelt dugaljba dugod, nem ér semmit, némelyiken még van kis glimmlámpa vagy LED visszajelzés is a földelés meglétéről.
Mindenesetre a kirívó példák kivételével amire hivatott azt szerintem jól csinálja annál is inkább mert egy-egy fővezeték kiváltása során - ami Bp.-en nem ritka - a visszakapcsolási áramlökéseket simán kezeli és az üzem közbeni feszültségcsúcsokkal is elboldogul.
Egyik ismerősömnek a karónál a vezetékbe csapott a villám.
A TV - je szétrobbat (Szó szerint) , a túlfesz. védelmes elosztója szintén szétdurrant, de a sz.gépe nem károsodott...
Mondhatnámk, hogy az elosztó "feláldozta magát" , hogy a gépnek ne legyen baja
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!