Gyusilee kérdése:
Sajnos mint egyre több háztartásban nálunk is lenyomta az áramot a szolgáltató. Vettem egy 950w-os aggregátort ami tud leadni 12v-ot így arra gondoltam veszek hozzá egy 12-230v-os átalakító invertert. Jó ötlet?
Figyelt kérdés
Sajnos mint egyre több háztartásban nálunk is lenyomta az áramot a szolgáltató. Vettem egy 950w-os aggregátort ami tud leadni 12v-ot így arra gondoltam veszek hozzá egy 12-230v-os átalakító invertert, hogy sporoljak az üzemanyaggal és lehúzhassam a fogyasztását az aggregátornak mert akkor nem kellene annyira pörögni a motornak, mert lejjebb venném a teljesítményét. JÓ ÖTLET? SPÓROLNÉK SZERINTETEK? VÁLASZOTOKAT KÖSZÖNÖM! ezt szeretném bekötni !! [link] 2012. szept. 20. 12:47
1/2 anonim válasza:
Nem értem, hogy ez miért lenne jó neked. Egy csomót veszítesz az oda-vissza alakítgatásokkal, emellett, hogyha neked 500 W-ra van szükséged, akkor tök mindegy, hogy honnan veszed, az 500 W soha nem lesz 300 W. :) Energia nem lesz csak úgy a semmiből...
Emellett 950 W nem túl sok, egy alap háztartás ellátására sem igazán elégséges. Egyezz meg a szolgáltatóval, vagy a szomszéddal. Olcsóbb is, mint az üzemanyag.
2/2 anonim válasza:
Napelemmel spórolnál, de így nem. A benzin drága. Ez az inverter meg módosított szinuszt ad, ami lámpához, vagy számítógéphez jó, de egy mosógéphez már nem jó.
Amúgy csak 500W-ot tud. Az tényleg nem sok. Egy izzó 60-100W-os. Egy PC 400W körül van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!