Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért olcsóbban azok az...

Miért olcsóbban azok az objektívek, amik még makrót is tudnak? Pl. Tamron, Sigma?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

D ugyanígy a 18-200-as obiknál is. A fele az ára ugyanannak a típusnak, ha makrót is tud. Miért?

2012. aug. 26. 22:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mert ezek az optikák a legolcsóbb optikák és 1:2 makrót tudnak max ami nem igényel jelentős felépítményt, nem drágítja a lencsét. Egy valódi 1:1-et tudó makró optikailag is jobb moinőségű és a kihúzat is drágítja ezért 2-3 szor olyan drágák.A valódi makrók mindíg fix gyújtótávolságú optikák.
2012. aug. 26. 22:53
 2/11 A kérdező kommentje:
Azt értem, hogy nem drágítja, de miért kelül a felébe? Hiszen a többi tulajdonság, gyújtótáv stb. ugyanaz, csak extra hozzá a makró, akkor miért a fele áron van (és ezt az összes ilyen obinál megfigyeltem). Felpontoztalak, de válaszolj még légyszi, ha tudsz!
2012. aug. 26. 22:56
 3/11 A kérdező kommentje:
(mondjuk ha a linkelt Tamronos táblázatban a 2-3-at nézed)
2012. aug. 26. 22:58
 4/11 anonim ***** válasza:
Leírtam világosan amelyik olcsóbb az olcsóbb optika mert nem olyan jó a felbontása fényereje.
2012. aug. 26. 23:33
 5/11 anonim ***** válasza:
A 99 ezer Ft-os Tamron pld egy USD motoros közepes tudású optika extra minőségű lencsetagokkal, persze hogy drágább mint olyan ami nem ilyen tudású ninőségű. A Tamron SP (super performance)jóval drágább mint egy sima Tamron.
2012. aug. 26. 23:40
 6/11 A kérdező kommentje:

Ok, ezt értem, gondoltam, hogy minőségbeli különbség van, csak azt nem értettem, hogy hogyhogy mindig az az olcsóbb, amiben macro van? Kb minden obi esetében ezt figyeltem meg. a 18-200-asnál is.

Még annyi a kérdésem, hogy a Sigma vagy a Tamron jobb?

Illetve a 18-200-asat ajánlod inkább, vagy a 70-300-asat?

Max 50-60 e körül tudok rászánni, tehát valószínűleg a gyengébb macro-s lesz.

2012. aug. 26. 23:45
 7/11 anonim ***** válasza:
A 207 ezer Ft-os is egy SP minőségű optika 2,8-as fényerővel a legmagasabb minőség.
2012. aug. 26. 23:52
 8/11 anonim ***** válasza:
A legolcsóbb kategóriába a Tamron jobb egy kicsit de egy 18mm az nagylátószögű a 70-el kezdődő meg portré nem azonos használhatóságú a 18 jó a tájképhez a 70 nem.
2012. aug. 26. 23:56
 9/11 anonim ***** válasza:

A Tamron és Sigma telékre gyakorlatilag mindig ráírják, hogy makro, mert így eladhatóbb. A nagyításuk viszont legfeljebb 1:2, ami nem igazi makro képesség. Ilyet a Canon és Nikon telék (sőt, néha nagylátók) is tudnak, csak ott nem írják rá. Így ez nem sokat jelent.

Egy objektív ára elsősorban nem csak a gyújtótávtól, fényerőtől és makro képességtől, hanem az optikai minőségtől is függ, ráadásul ez utóbbitól a leginkább. Minél jobb az üveg, annál drágább az obi. A legjobb és legdrágább objektívek a fényerős fixek (főleg a fix telék).

Jó ökölszabály, hogy két azonos árú objektív közül annak van szebb képe, aminek kisebb a zoomja, vagy két, azonos fokális távolságot átölelő objektív közül a drágább a jobb. Vannak kivételek, de ez jó kiindulási alap.

Végül a te konkrét eseted:

"Illetve a 18-200-asat ajánlod inkább, vagy a 70-300-asat? "

Ilyen kérdésre azt szoktam mondani, hogy NE vegyél új objektívet. A 18-200 és a 70-300 között annyira ég és föld a különbség, hogy aki ezek közt nem tud dönteni, az még nem tud annyira fényképezni, hogy bármelyikre szüksége legyen.

Mellesleg a 18-200-asokat semmiképp nem ajánlom, akkor a zoom, hogy abból nem lehet normális képminőséget kihozni.

Mellesleg eddig milyen cuccod van? Ez is egy fontos szempont lenne...

2012. aug. 27. 20:41
 10/11 A kérdező kommentje:
Most egy 18-55-ös alap obim van, és igen, sajnos egyenlőre nem értek nagyon hozzá, de pár hónap múlva aktuális lesz egy több hetes utazás, amire nem árt, ha nem egy zoomolni alig tudó objektívvel megyek.
2012. aug. 27. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!