Nikon, Tamron vagy Sigma?
Üdv!
A segítséget szeretném kérni objektív választásban.
Nikon D3100-hoz keresek objektívet.
-Tamron 28-75 F2.8 xr Di LD Asperical macro (IF)
-SIGMA 17 70 2.8 4 DC MACRO OS HSM NIKON
-Nikon AF-S 16-85mm f/3.5-5.6G DX ED VR
Árban kb ugyan az a 3.
Átfogásban ilyesmire lenne szükségem.
A Tamronnál a 2.8 fényerő tetszik.
A Sigma átfogása jobban tetszik a Tamronnál.
A Nikonnál meg a megbízhatóság tetszik, és az egyszerűség, hogy akárhonnan megrendelem, jó lesz az AF (nem úgy mint a sigma, tamron alakulatnál, ahol másról sem hallani csak a front/back focusrol) Viszont fényerőben ez lenne a leggyengébb, pedig a választásomnál nem mellékes az f mértéke.
Na most így mi tévő legyek? Esetleg tuti megbízható fotos bolt, ahol raktáron vannak efféle obik? Vidékről ha felutazok pestre, és csak 1 db pl tamron van, ami rossz AF-os, akkor elég mérges lennék.
Ti melyiket választanátok a 3 közül? köszönöm előre is a segítséget!
-Tamron 28-75 F2.8 xr Di LD Asperical macro (IF)
Ez a D3100-on nagyon szűk lesz normál obinak, ha f2.8 kell, akkor inkább a Tamron 17-50 f2.8 (stabilizátor nélküli) objektívre szavaznék.
Ha fontos a fényerő, akkor inkább a Sigma, de összességében nekem a Nikon a legszimpatikusabb.
Köszi a választ!
Még annyit leírnál, hogy miért a stabilizátor nélkülit írtad?
Ilyen rövidnél nincs jelentősége a stabinak, anélkül is menni fog ?
Köszi!
Én is eezek között gondolkozom,de nekem a Tamronból a 16-50mm kellene,abból is a vr-eset szerettem volna,de olvastam,hogy jobb a vr. nélküli.
Igazából nehéz választani,mert nincs olyan,amelyik mindenkinek jó lenne. Vagy valaki kifog egy hibás darabot,és akkor az már rossz.
Sikerült azóta venni obit? Melyiket választottad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!