Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Nikon, Tamron vagy Sigma?

Nikon, Tamron vagy Sigma?

Figyelt kérdés

Üdv!

A segítséget szeretném kérni objektív választásban.

Nikon D3100-hoz keresek objektívet.

-Tamron 28-75 F2.8 xr Di LD Asperical macro (IF)

-SIGMA 17 70 2.8 4 DC MACRO OS HSM NIKON

-Nikon AF-S 16-85mm f/3.5-5.6G DX ED VR

Árban kb ugyan az a 3.

Átfogásban ilyesmire lenne szükségem.

A Tamronnál a 2.8 fényerő tetszik.

A Sigma átfogása jobban tetszik a Tamronnál.

A Nikonnál meg a megbízhatóság tetszik, és az egyszerűség, hogy akárhonnan megrendelem, jó lesz az AF (nem úgy mint a sigma, tamron alakulatnál, ahol másról sem hallani csak a front/back focusrol) Viszont fényerőben ez lenne a leggyengébb, pedig a választásomnál nem mellékes az f mértéke.

Na most így mi tévő legyek? Esetleg tuti megbízható fotos bolt, ahol raktáron vannak efféle obik? Vidékről ha felutazok pestre, és csak 1 db pl tamron van, ami rossz AF-os, akkor elég mérges lennék.

Ti melyiket választanátok a 3 közül? köszönöm előre is a segítséget!

2012. márc. 6. 22:02
 1/4 anonim ***** válasza:

-Tamron 28-75 F2.8 xr Di LD Asperical macro (IF)

Ez a D3100-on nagyon szűk lesz normál obinak, ha f2.8 kell, akkor inkább a Tamron 17-50 f2.8 (stabilizátor nélküli) objektívre szavaznék.

Ha fontos a fényerő, akkor inkább a Sigma, de összességében nekem a Nikon a legszimpatikusabb.

2012. márc. 7. 00:13
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Még annyit leírnál, hogy miért a stabilizátor nélkülit írtad?

Ilyen rövidnél nincs jelentősége a stabinak, anélkül is menni fog ?

Köszi!

2012. márc. 7. 16:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Jelentősége azért lenne, de a stabilizátoros verziónak más az optikai felépítése és nagyon lerontották vele a képminőséget.
2012. márc. 7. 18:11
 4/4 anonim válasza:

Én is eezek között gondolkozom,de nekem a Tamronból a 16-50mm kellene,abból is a vr-eset szerettem volna,de olvastam,hogy jobb a vr. nélküli.

Igazából nehéz választani,mert nincs olyan,amelyik mindenkinek jó lenne. Vagy valaki kifog egy hibás darabot,és akkor az már rossz.

Sikerült azóta venni obit? Melyiket választottad?

2012. ápr. 17. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!