Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Otthon készített fényképből...

Otthon készített fényképből igazolványkép?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lehetséges, hogy egy itthon elkészített képet beviszek, és előhívnak belőle nekem egy rendes igazolványképet? Mintha rendes képeket szeretnék előhívatni, csak igazolványkép készülne belőle.

Egy sima fényképezőgéppel is lehet olyan minőségűt csinálni, hogy elő tudjanak hívni belőle igazolványképet, ugye?

Azt megtaláltam, hogy egy 3,5x4,5 centi igazolványkép az 413x531 pixel, azt majd beállítom. Bár szerintem azt is be tudnák ott állítani.

2012. aug. 24. 14:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Én nem is fényképésznél,hanem fénymásolósnál csináltattam,pendrivon odaadom,A4es oldalra kinyomtat 12 db-ot,ők beállitják igazolványkép méretűre,300fointból van 12 képem,következő 5 évre elég.

És 3,2 megapixeles nokia 5800-val készült

2012. aug. 24. 15:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Persze, hogy meglehet csinálni. Legfeljebb beszerkesztesz egy A4-es lapnyit egymás mellé, és kinyomtattatod fényes vagy matt fotópapírra. Csak jó hátteret válassz (fehér falat, vagy ajtót), és ne virágállvány legyen mögötted (azért reklamálhatnak)! Annyiból rosszabb, hogy a beállítás nem biztos, hogy lesz olyan jó, mintha fényképész csinálta vna.
2012. aug. 24. 16:24
 3/5 anonim ***** válasza:

Azért nem olyan egyszerű. Normális igazolványképhez fehér háttér kell, és olyan utómunka vagy világítás, ami leveszi róla az árnyékokat. A 413*531-et felejtsd el, a nyersanyag legyen legalább 3 MP. Ha van egy megfelelő méretarányú, jó minőségű JPEG-ed, abból elő tudják hívni. Manapság egy normális helyen 1200-2400 DPI-ben húzzák ki a fotókat.

Viszont tudd, hogy minden hivatalos okmányodhoz na fényképet ma már az okmányirodában csinálják, hozott képet nem használhatsz. (Jogosítvány, diák igazolvány, személyi, útlevél)

2012. aug. 25. 11:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Pedig pont, hogy k. egyszerű. A fej mögött árnyék ellen a legegyszerűbb orvosság, ha nem áll közel a falhoz a paciens. Megapixel buzulásba meg felesleges belemerülni, mert a 3,5x4,5 cm-s kép 300 dpi-vel nyomtatva az fentebb leírt párszáz pixeles képet adja. A cégnél számtalan ig. képek készítettünk szakmai jellegű igazolványokhoz, tökéletes volt mind.
2012. aug. 25. 15:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Tetszik tudni, mi az a nyersanyag?

Aztán cipelik hozzánk előhívni a boldogtalanok a leméretezett, szénné tömörített, kontraszttalan, árnyékos JPEG-et, hogy ugyan már, legyen belőle igazolványkép. 413*531-ben elég melós bármit kezdeni vele...

Szerinted azért kérdezi itt, mert olyan profi, mint te vagy?

2012. aug. 25. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!