Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül egy saját...

Mennyibe kerül egy saját műhold? És mit tudok vele csinálni?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy nagyon gazdag vagyok. Mennyibe kerülne nekem egy műhold? És ha megvenném, akkor milyen lehetőségeim lennének vele? Lehetne saját ilyen telefonizém? Vagy internetem?
2009. júl. 24. 15:22
 1/3 anonim ***** válasza:

Úristen :)

Ilyen röviden összefoglalom a reakciómat.

Elsősorban a műholdak megfigyelésre jók, időjárás, navigáció, stb, nem látnak el egyéb feladatokat. Persze van olyan ami adást sugároz, pl TV. Nehéz hozzászólni, tömören, nem, nem lehet "telefonizéd" vagy saját interneted...

Az árakról pedig annyit, hogy műholdat csak a nagyon gazdag országok engedhetnek meg maguknak, nemhogy egy magánember... Példának mondom, az amerikai légierő Fx vadászgépei is 30 millio dollár körüli árban vannak. (sacc/kb 6 milliárd ft)

A BME-n készítenek most egy 1 kg-os műholdat, 30 millio ftos projekt, és mindössze 3 hétig fog működni kb. És nagyjából semmire se lesz jó. Képzeld el így mennyi lehet egy IGAZI műhold...

2009. júl. 24. 15:46
 2/3 anonim válasza:

Jézuska milyen kérdés ez. :D

Tudsz vele fotókat csinálni, időjárást megfigyelni stb. Az ára nagyjából 100-200 milliárd forint körül van átlag.

2009. júl. 24. 15:48
 3/3 anonim válasza:

Kérdésedre a választ itt megtalálod:

[link]

2009. júl. 24. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!