Meglehetne csinálni ezt a lámpát?
meglehet.. teljesítménytől függően egy nyákra kell szerelned, beleforrasztod és lehet, egy kis hűtőborda is kell
nem egy bonyolult a led és a kapcsoló egy áramkörben, ellenben egy kicsi nyák elkészítése igényel némi ismeretet
Olcsóbb, ha veszel egy ilyet, brutális fénye van. Ha mégis csinálnál magadnak egyet, mintának jó.
Első: Sajnos még csak most kezdtem el tanulni a műszerész szakmát és így nyáklapra nembiztos hogy megtudnám csinálni. :/
Második: Én azért gondoltam hogy házilag csinálnék mert akkor 5 világítana (ebből a két szélső kicsit lefele, a 3 középső meg magam elé) és a másik 5 meg "reflektorként" működne. :)
Meg lehet csinálni.
Miről akarod táplálni?
Milyen ledek?
Értem, részben mintának is mutattam. :)
Ha sikerül, vevő lennék én is egy ilyenre, sokat tekerek éjszaka.
Amit linkeltem, 4 sima ceruza hajtja, és több, mint 2 évig bírta egy elemmel. És csak azért kellett kicserélni, mert kifolytak az elemek. :D
Tehát ha 10 hasonló led lenne a lámpában, 4 elem fél-egy évig simán vinné. Szerintem a foncsor és a lencse a nehéz benne (minden egyes led előtt lencsék vannak, úgy van öntve a műanyag).
Hát valamilyen tölthetős elemről azt sajnos nem tudom hogy az hány V-os lenne, a ledek pedig kékes-fehér színűek mint a mostani ledes lámpák.
Jolinar: Az hogy milyen lesz a "háza" az még kérdéses, előbb a világítás legyen meg majd utána kikell találni valamilyen házat. :D
A gyári lámpákban áramgenerátor és PWM vezérlő van, azért tudnak olyan nagy fényt viszonylag kis fogyasztás mellett.
A tiéd vagy fényes lenne, vagy keveset fogyasztana. Együtt nem megy.
Ja, és nem fogsz messzire világítani pár filéres leddel.
Rossz hírem van!
A reflektorozáshoz bizony megfelelő fókusz/szórás kell. Szerintem kis vacak ledekkel nem érdemes reflektort építeni. Inkább vegyél rá 2W -os CREE LED-et! Na annak már lesz fénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!