Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hol lehet kapni ilyen kis...

Hol lehet kapni ilyen kis üvegbiztosítékot? Vagy milyen eszközökben van? /FELPONTOZLAK/

Figyelt kérdés

A kis olvasó lámpámból kiment a biztosíték és nem működik. /Angliába vettem anno/

Ugyan ilyen biztosítékra lenne szükségem : [link]

Van itthon egy régi hifi, abban lehet hogy van ilyen üvegbiztosíték?

2012. aug. 20. 23:07
 1/9 A kérdező kommentje:
vagyis íróasztali lámpa, ugyanilyen [link]
2012. aug. 20. 23:09
 2/9 Boszik Szabolcs válasza:
50%

lehet hogy van, de nem biztos hogy megfelelő tulajdonságokkal bír, inkább nézd meg hogy az előző biztire mi van ráírva (hány Volt, hány Amper), de egyébként itt tutira találsz: [link]

keress olyat amire az van felírva hogy 5X20

2012. aug. 20. 23:17
 3/9 Gugu Gabor ***** válasza:
50%

Lehet hogy van a HIFI ben de azért ne vegyél rá mérget...

A fém végére van sajtolva az értékei

Szerintem elektrponikai boltokban kapsz esetleg érdemes media markban is megpróbálni pld

EGyébként Bp:

HQvideo

Lomex

Elektrokontha

Más városokban sajnos nem vagyok ismerős ilyen téren.

2012. aug. 20. 23:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Elektronikai alkatrész boltokban van meg kell nézni hány amperes az eredeti és akkora értéket kell venni.Se kisebbet se nagyobbat nem szabad betenni. Tehát az nem megoldás hogy kiveszem valamiből ha az értéke nem annyi amper.
2012. aug. 20. 23:36
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Szétszedtem a régi hifit, volt benne 4 üvegbiztosíték, ebből 2db 2,5 amperes volt, de ami a lámpában volt az 2 amperes volt. Beletettem a 2,5-öset, és így is ól működik! :)
2012. aug. 21. 00:25
 6/9 A kérdező kommentje:
jól
2012. aug. 21. 00:25
 7/9 Boszik Szabolcs válasza:
igen, lehet hogy jól működik, de a bizti pont azért van benne, hogy inkább az menjen ki, mint az izzó, vagy valami fontosabb alkatrész. és ha a kívántnál nagyobbat teszel bele, akkor már nem biztos (sőt szinte száz százalék) hogy nem látja el ezt a feladatot, tehát minél hamarabb cseréld ki 2 Amperosra!!!
2012. aug. 21. 00:28
 8/9 A kérdező kommentje:
Oké kifogom cserélni, a jövőhéten úgy is megyek a városba. Addig meg nem nagyon fogom használni.
2012. aug. 21. 00:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha budapesti vagy:

Lomex kft.

NEM jó a 2A-es helyére 2,5-ös. Emellett VAN FF F N M T TT kiolvadási gyorsaságú kivitel is, ami megintcsak nem mindegy...

Amúgy Wickman biztosíték a neve így találhatsz rá.

2012. aug. 21. 00:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!