Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy szélgenerátort épitek már...

Kacsaleves kérdése:

Egy szélgenerátort épitek már meg vannak a tervei csak azt nem tudom hogy 137,97W mire lenne elegendő?

Figyelt kérdés

2012. aug. 5. 13:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Előbb építsd meg. Lehet, hogy csak 137,96W lesz vagy eléri a bűvös 137,98W teljesítményt is, ki tudja....
2012. aug. 5. 14:02
 2/7 A kérdező kommentje:
kabbbe
2012. aug. 5. 14:15
 3/7 A kérdező kommentje:
Ez lenne az átlag teljesitménye.hány izzólámpát tudna ez működtetni?
2012. aug. 6. 12:16
 4/7 anonim ***** válasza:
137,97W teljesítménnyel az üzemeltethető izzók száma valahol 100 és 1 között lehet. Ugye érzékeled, hogy nem teljes a kérdésed? :)
2012. aug. 6. 20:18
 5/7 A kérdező kommentje:

lehet hogy nem teljes a kárdésem de ezt egy képlet alapján számoltam ki és nem értem hogy hol tévedtem el.valaki segitene? ezt a képletet használtam

P = 0,5 * LS * ( D2 * 0,7854 ) * v3

ahol:

P - a szél teljesítménye (W)

LS - a levegő sűrűsége (általában 1,22-vel számolhatunk )

D - a lapátkerék átmérője (m)

v - a szél sebessége (m/s)

2012. aug. 9. 15:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Nem értek hozzá, csak az mosolyogtatott meg, hogy század watt pontosságig adtad meg a még el sem készült szerkezet teljesítményét.

A képletben még nincs benne az elektromos átalakító(generátor, elektronika) hatásfoka. Gondolom akkumulátort tölt a készülék, ott is van veszteség, töltéskor és kisütéskor is. A maximum amit le szabadna írni, mondjuk 120W +/- 20%, vagy ilyesmi. Még ha sorozatban gyártanák, akkor sem lenne két olyan sem talán, amiknek századra egyezik a teljesítménye. Arról nem beszélve, hogy még az átlagos szélsebességet sem vehetjük fixre.

2012. aug. 9. 16:04
 7/7 A kérdező kommentje:
ha kszen lessz akkor legalább egy villanykörtét elbirna-e?milyen átalakitó transzfomátorrra lenne szüségem?
2012. aug. 13. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!