Általában a védőföld és a nulla között van feszültségkülönbség?
Figyelt kérdés
Az egyik kollégám azt mondta, hogy a föld és a nulla között 230V feszültségkülönbséget lehet mérni. Szerintem ez nem normális dolog, vagy nem igaz. Mi a helyzet ezzel kapcsolatban?2012. júl. 29. 19:09
1/5 anonim válasza:
Elvileg nem lehet, mivel egy csomó helyen közösítve van a nulla a védőfölddel.
2/5 anonim válasza:
A lakáson kívül közösítve van, így ahhoz, hogy 230V-ot mérhess rajta, valamit annyira el kell barmolni, hogy az már hihetetlen számba megy. Plusz elvileg a védőföld a lakásod összes fém tárgyára rá van kötve (mosogató, radiátorcsövek, korlátok, stb.), azaz ha lenne rajta 230V, már kinyírt volna.
Hibás bekötéseknél, amikor a konnektorba a nulla helyett a védőföldet vezetik be, előfordulhat, hogy a védőföldön még a lakásban valamekkora feszültség alakul ki, ami elegendő ahhoz, hogy a fém tárgyak csípjenek, bizsergessenek, vagy villámcsapás esetén megöljenek.
4/5 A kérdező kommentje:
Én is rámértem itthon, van egy piacos multiméterem, és 0V-ot mértem a nulla és a föld között. Mondjuk valami ilyesmire számítottam :)
2012. júl. 29. 20:56
5/5 anonim válasza:
"Én is rámértem itthon, van egy piacos multiméterem, és 0V-ot mértem a nulla és a föld között. Mondjuk valami ilyesmire számítottam :)"
No látod! Ezért hülyézd le a kollégád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!