Szerintetek melyik a jobb fényképezőgép?
Szeretnék magamnak venni egy fényképezőgépet, mert a mostanimnak tönkre ment az aksija, és egyébként is egy kicsit jobb fényképezőgépet szeretnék. Szóval a két gép közül melyik a jobb ?
Nikon Coolpix L810 ( [link] )
vagy
Fujifilm FinePix S4300 ( [link] )
Kérlek csak olyanok írjanak akik értenek is hozzá !
nézzőnk szembe a tényekkel! :
fujifilm:
-14 megapixel - elég jó
-2,4 cm-es kijelző - ami nagyon kicsi
-26x optikai zoom - nagyon jó
-65000 ft - nagyon sok érte!!
Nikon:
-16.1 megapixel - nagyon faxa a másikhoz képest több mint 2 megapixellel jobb!
- 3"-es kijelző, akkora mint egy xperia mini pro mobiltelefonon
-26x optikai zoom
-60000 ft - a másikhoz képest nagyon megéri
TEHÁT:
-1. ha a fujifilmet vennéd meg: akkor 5000 ft-tal többet adnál ki egy rosszabb fényképezőért mint a Nikon
-2. ha a Nikont vennéd meg: Olyan géped lenne amit agyba-főbe reklámoznak, 5000-rel olcsóbb lenne, több mint 2 megapixellel nagyobb képet csinálna egyforma optikai zoommal, több mint háromszor nagyobb lenne a kijelződ!! :)
nem is értem, hogy miért adják olcsóbban a nikont. ha a fujifilm ér 65000-ret akkor a nikon képességei alapján érne kb. 72000-ret...
halgass rám, és vedd meg a nikont. - nagyon megbánnád ha a fujifilmet vennéd, a Nikon sokkal jobb ;)
első vagyok, most nézem hogy a nikonnál a további képekben ottvan a kijelzője.
a fujifilmben pedig elírtam, bocsánat: nem a kijelzője 2.4 cm hanem a látőszöge bocsi mégegyszer de még mindíg erősen ajánlom a nikont - egyébként a nikonnak is nagylátószöge van csak azt nem írták oda gondolodm úgy gondolták, hogy az már egy alap dolog egy 60000 ft-os gépben :D
fúú nagyonköszi :)) nem mondom hogy értek a fényképezéshez, de azért valamit konyítok hozzá ( ez az oldalam: [link] ). de a fényképezőgépekhez annyira nem értek, csak azt tudtam hogy a nikonnak jobb az optikai zoom-ja és több megapixeles. azt sajnálom csak hogy egyiknek sem lehet állítani a záróidejét. amire nekem lehet hogy szükségem lenne. de azért nélkülözni is tudom.
szóval mégegyszer köszi :))
Ejj gyerekek, fiatalok vagytok, és minden hülyeségnek bedőltök.
Megapixel: semmit nem számít. De tényleg semmit. 6 MP A3 méretű nyomatokhoz elég, 10 felett pedig max. az az érdekes, hogy mennyit lehet kivágni a képből.
Plusz: a megapixelnek száma és a képminőség azonos gyártástechnológia mellett fordítottan arányos.
Zoom: önmagában semmit nem mond, az érdekes a milliméter tartomány. A Nikon kicsit nagyobb látószögű, a Fuji pedig kicsit messzebb lát. Nagy különbség nincs. Érdekes lenne tudni az optikai minőséget is, de ezt maximum próbaképekről lehet megbecsülni.
Nikonból sok kép van fent:
Fujiból gyakorlatilag semmi, és az is hulladék. Ennyi pénzért nem valami ígéretes.
Kijelző:
ez is mindegy. Érdekesebb, hogy van-e EVF. Szerencsére mindkettőben van.
Viszont:
Ami fontos, pláne ennyi pénzért, az a manuális záridő és rekesz állítás. Ilyet a Fuji TUD, a Nikon NEM. Emiatt én ezt a Nikont sem magamnak, sem másnak nem venném meg, még fele ennyiért sem.
Zárszó: Nikon L sorozatot fotósnak világért sem. Ha csak kattintgatni akarsz, akkor jól elleszel vele, mert a képe nem rossz.
Fujiból pedig vannak kipróbált darabok, pl. az S3300, ami olcsóbb is.
És ott a Canon SX sorozat, ami szintén nem rossz.
A GPS vevő egész jó poén.
(első vagyok)
ha már így nézzük akkor a legjobb gépek a Hasselblad és Leica fényképezőgépek, ezek már profik, tükörreflexesek stb.. ezeken szerintem ne is gondolkozz, méregdrága!
egy szinttel lejjebb van a Canon, Nikon, és Fuji
ezalatt vannak a panasonic, Sony, stb..(amik már tényleg csak kattingatásra valóak)
Én pedig tudok róla, hogy van olyan gép ami 12 megapixeles és egy szélesebb látószöggel, és minőségibb objektívvel és egy 8 megapixeles kamerával oda lehet vágni :) nem dőlök én be ilyen könnyen hidd el ;)
(első vagyok)
ha már így nézzük akkor a legjobb gépek a Hasselblad és Leica fényképezőgépek, ezek már profik, tükörreflexesek stb.. ezeken szerintem ne is gondolkozz, méregdrága!
egy szinttel lejjebb van a Canon, Nikon, és Fuji
ezalatt vannak a panasonic, Sony, stb..(ezek nagy része már tényleg csak kattingatásra valóak)
Én pedig tudok róla, hogy van olyan gép ami 12 megapixeles és egy szélesebb látószöggel, és minőségibb objektívvel és egy 8 megapixeles kamerával oda lehet vágni :) nem dőlök én be ilyen könnyen hidd el ;)
bocsi nem tudtam, hogy visszalépéssel kétszer küldi el... csak belejavítani akartam :/
az alsót nézd
tessék találtam is egy leica gépet 5650000 ft ért :)
37 és fél megapixel
találtam még egy 200 megapixeles hasselblad kamerát 45000 dollárért [link]
csak érdekességképpen hogy keresgethess ;)
és lesz miután újra vágyakoznod :)) - neem egyébként csak be akartam bizonyítani, hogy ezek a legjobbak :)
Nem egészen értem, mit akartál mondani. A linkelt Hasselblad multiexpós gép, több képet illeszt össze egybe, innen a nagy felbontás. Emiatt csak statikus dolgokat, tárgyakat lehet vele fotózni. Ha neked ez a legjobb...
Analógia: Méret alapján akarsz összehasonlítani autókat. Igen, vontatásra tényleg a kamion a legjobb, de kinek jutna eszébe otthonra venni egyet? És ez nem pénz kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!