Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik a jobb...

Szerintetek melyik a jobb fényképezőgép?

Figyelt kérdés

Szeretnék magamnak venni egy fényképezőgépet, mert a mostanimnak tönkre ment az aksija, és egyébként is egy kicsit jobb fényképezőgépet szeretnék. Szóval a két gép közül melyik a jobb ?

Nikon Coolpix L810 ( [link] )

vagy

Fujifilm FinePix S4300 ( [link] )

Kérlek csak olyanok írjanak akik értenek is hozzá !

2012. júl. 22. 20:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

nézzőnk szembe a tényekkel! :

fujifilm:

-14 megapixel - elég jó

-2,4 cm-es kijelző - ami nagyon kicsi

-26x optikai zoom - nagyon jó

-65000 ft - nagyon sok érte!!

Nikon:

-16.1 megapixel - nagyon faxa a másikhoz képest több mint 2 megapixellel jobb!

- 3"-es kijelző, akkora mint egy xperia mini pro mobiltelefonon

-26x optikai zoom

-60000 ft - a másikhoz képest nagyon megéri

TEHÁT:

-1. ha a fujifilmet vennéd meg: akkor 5000 ft-tal többet adnál ki egy rosszabb fényképezőért mint a Nikon

-2. ha a Nikont vennéd meg: Olyan géped lenne amit agyba-főbe reklámoznak, 5000-rel olcsóbb lenne, több mint 2 megapixellel nagyobb képet csinálna egyforma optikai zoommal, több mint háromszor nagyobb lenne a kijelződ!! :)

nem is értem, hogy miért adják olcsóbban a nikont. ha a fujifilm ér 65000-ret akkor a nikon képességei alapján érne kb. 72000-ret...

halgass rám, és vedd meg a nikont. - nagyon megbánnád ha a fujifilmet vennéd, a Nikon sokkal jobb ;)

2012. júl. 22. 23:48
 2/11 anonim ***** válasza:

első vagyok, most nézem hogy a nikonnál a további képekben ottvan a kijelzője.

a fujifilmben pedig elírtam, bocsánat: nem a kijelzője 2.4 cm hanem a látőszöge bocsi mégegyszer de még mindíg erősen ajánlom a nikont - egyébként a nikonnak is nagylátószöge van csak azt nem írták oda gondolodm úgy gondolták, hogy az már egy alap dolog egy 60000 ft-os gépben :D

2012. júl. 22. 23:55
 3/11 A kérdező kommentje:

fúú nagyonköszi :)) nem mondom hogy értek a fényképezéshez, de azért valamit konyítok hozzá ( ez az oldalam: [link] ). de a fényképezőgépekhez annyira nem értek, csak azt tudtam hogy a nikonnak jobb az optikai zoom-ja és több megapixeles. azt sajnálom csak hogy egyiknek sem lehet állítani a záróidejét. amire nekem lehet hogy szükségem lenne. de azért nélkülözni is tudom.

szóval mégegyszer köszi :))

2012. júl. 23. 01:25
 4/11 A kérdező kommentje:
egyébként a mostani fényképezőm sem rossz, csak az aksijával van egy kis gond (folyton lemerül), de valahogy vágyom is egy jobb fényképezőgépre és úgy láttam hogy ez árban sem volt rossz meg minden, és mióta tényleg kiszúrtam magamnak azt a nikont. :D *-* egyébként a mostani fényképezőgépen egy olympus sw 850-es. de alapjában véve jó az is, mert vízálló, de csak nyolc megapixeles, szóval gondoltam mivel hogy a nikon dupla annyi megapixel sokkal jobb is meg minden :))
2012. júl. 23. 01:29
 5/11 anonim ***** válasza:

Ejj gyerekek, fiatalok vagytok, és minden hülyeségnek bedőltök.

Megapixel: semmit nem számít. De tényleg semmit. 6 MP A3 méretű nyomatokhoz elég, 10 felett pedig max. az az érdekes, hogy mennyit lehet kivágni a képből.

Plusz: a megapixelnek száma és a képminőség azonos gyártástechnológia mellett fordítottan arányos.

Zoom: önmagában semmit nem mond, az érdekes a milliméter tartomány. A Nikon kicsit nagyobb látószögű, a Fuji pedig kicsit messzebb lát. Nagy különbség nincs. Érdekes lenne tudni az optikai minőséget is, de ezt maximum próbaképekről lehet megbecsülni.

Nikonból sok kép van fent:

[link]

Fujiból gyakorlatilag semmi, és az is hulladék. Ennyi pénzért nem valami ígéretes.

Kijelző:

ez is mindegy. Érdekesebb, hogy van-e EVF. Szerencsére mindkettőben van.

Viszont:

Ami fontos, pláne ennyi pénzért, az a manuális záridő és rekesz állítás. Ilyet a Fuji TUD, a Nikon NEM. Emiatt én ezt a Nikont sem magamnak, sem másnak nem venném meg, még fele ennyiért sem.

Zárszó: Nikon L sorozatot fotósnak világért sem. Ha csak kattintgatni akarsz, akkor jól elleszel vele, mert a képe nem rossz.

Fujiból pedig vannak kipróbált darabok, pl. az S3300, ami olcsóbb is.

[link]

És ott a Canon SX sorozat, ami szintén nem rossz.

[link]

A GPS vevő egész jó poén.

2012. júl. 23. 22:24
 6/11 anonim ***** válasza:

(első vagyok)

ha már így nézzük akkor a legjobb gépek a Hasselblad és Leica fényképezőgépek, ezek már profik, tükörreflexesek stb.. ezeken szerintem ne is gondolkozz, méregdrága!

egy szinttel lejjebb van a Canon, Nikon, és Fuji

ezalatt vannak a panasonic, Sony, stb..(amik már tényleg csak kattingatásra valóak)

Én pedig tudok róla, hogy van olyan gép ami 12 megapixeles és egy szélesebb látószöggel, és minőségibb objektívvel és egy 8 megapixeles kamerával oda lehet vágni :) nem dőlök én be ilyen könnyen hidd el ;)

2012. júl. 24. 02:11
 7/11 anonim ***** válasza:

(első vagyok)

ha már így nézzük akkor a legjobb gépek a Hasselblad és Leica fényképezőgépek, ezek már profik, tükörreflexesek stb.. ezeken szerintem ne is gondolkozz, méregdrága!

egy szinttel lejjebb van a Canon, Nikon, és Fuji

ezalatt vannak a panasonic, Sony, stb..(ezek nagy része már tényleg csak kattingatásra valóak)

Én pedig tudok róla, hogy van olyan gép ami 12 megapixeles és egy szélesebb látószöggel, és minőségibb objektívvel és egy 8 megapixeles kamerával oda lehet vágni :) nem dőlök én be ilyen könnyen hidd el ;)

2012. júl. 24. 02:12
 8/11 anonim ***** válasza:

bocsi nem tudtam, hogy visszalépéssel kétszer küldi el... csak belejavítani akartam :/

az alsót nézd

2012. júl. 24. 02:13
 9/11 anonim ***** válasza:

tessék találtam is egy leica gépet 5650000 ft ért :)

37 és fél megapixel

[link]

találtam még egy 200 megapixeles hasselblad kamerát 45000 dollárért [link]

csak érdekességképpen hogy keresgethess ;)

és lesz miután újra vágyakoznod :)) - neem egyébként csak be akartam bizonyítani, hogy ezek a legjobbak :)

2012. júl. 24. 02:24
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem egészen értem, mit akartál mondani. A linkelt Hasselblad multiexpós gép, több képet illeszt össze egybe, innen a nagy felbontás. Emiatt csak statikus dolgokat, tárgyakat lehet vele fotózni. Ha neked ez a legjobb...

Analógia: Méret alapján akarsz összehasonlítani autókat. Igen, vontatásra tényleg a kamion a legjobb, de kinek jutna eszébe otthonra venni egyet? És ez nem pénz kérdés...

2012. júl. 25. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!