Létezik olyan relé amely "fordítva" működik azaz akkor kapcsol mikor megszűnik az áram ellátása?
Lehet kicsit hülyén tettem fel a kérdést,de egy napkollektort szeretnék automatizálni,egy boyler termosztáttal és egy relével.A boyler termosztát mindaddig nem kapcsol ki még el nem éri a kívánt hőmérsékletet,nekem pont a fordítottja kellene.Ha pl 30C°-ra állítanám a boyler termosztátok és rá egy relét ami akkor kapcsolna ha a b.termosztát elérné a 30C°-ot.Egy csőventilátort kellene kapcsolni(220V 15W 98m3/h)
Igen utána néztem már a Diferenciál termosztátoknak és a Hőfokkülömbség kapcsolóknak is de vagy nem tudom beszerezni vagy drága...
Van!
Vegyél egy mágneskapcsolót, max 25A (nem kell nagy amper számú) ezek zömének nem csak záró, hanem nyitó érintkezője van! nyugalmi helyzetben zár! (tehát ha behúz akkor bont v. zár! :) Azon átviheted a kollektor áramköreit.
220V ill. 380V-os mágnes tekercsel vannak
Ha meg kap delejt a kapcsoló amikor behúz) akkor bontja a napelem vezérlését!
DIL 0052 a típusa 7-8 ezer között az új ára bármelyik villamossági boltban.
Eldöntöd milyen tekercsel akarod, de a 220V praktikusabban szerelhető
Amire te gondolsz, az szerintem a NC relé (Normally Closed). Ez mindaddig zárt marad, amíg nem kap áramot. Ritkább, mint az alap NO relé, és kicsit kisebb az áramterhelhetősége.
Másik megoldás a CO relé, ami gyakorlatilag váltókapcsoló, két pólussal. Ez is ritkább és kicsit drágább, valamint alacsonyabb az áramterhelhetőség.
Farnellt javaslom, ott van minden.
Általában van, de a Bp. XIII ker. Lehel út 5 Dévai sarok:
LOMEX 9.00-tól du. 17 ig. egy ragyogó bolt és a legolcsóbb! Villany kütyük garmadával!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!