Hogy tudom levédeni a hálózatom? Azt hiszem lopják az internetem.
Többször megfigyeltem már, hogy egyedül vagyok gépnél (család többi tagjának nincs bekapcsolva a gépe) és mégis olyan borzalmasan lassú az internetem, hogy a google.hu-t is kb 5-6 percig tölti be vagy egyáltalán nem.Ebből arra következtettem, hogy valaki biztosan Wifi-n keresztül lopja netünket a lépcsőházból.Mint később kiderült, igen nincs jelszóval védve míg a többi internetkapcsolat, amiket észlel a laptot azok mind jelszóval védettek.
Hogy tudom jelszóval levédeni a vezeték nélküli kapcsolatot?Úgy a tesóm tudná használni a laptop-ot, de a kellemetlen látogató nem.
Egyszerű és érthető választ kérek szépen, nem vagyok egy nagy mester ilyen téren -.-"
Nem kell hozzá telepítő. Két dolgot kell nekem megírnod privátban:
- a router pontos típusát
- valamint azt, amikor csatlakozva van az asztali gép a nethez, beírod ezt:
Start menü -> Futtatás -> cmd
cmd után ENTER gomb
Amit kiír a képernyőre azt is rakd bele a leveledbe.
Lépésről lépésre leírom mit kell tenned.
bocs lefelejtettem a lényeget
tehát:
Start menü -> futtatás -> cmd
CMD után enter
majd a fekete megjelenő ablakba beírod:
ipconfig ( majd Enter gomb)
Amit kíír azt is küld el légyszives.
Előző: tudsz róla, hogy tudatlanságod mélységesen mély sötét és üres veremhez hasonlítható?
Mit kérdeztem és miért?
A router típusát: azért,hogy megkeressem a konkrét menüpont és beállítás nevét + alapértelmezett router jelszót illetve esetleg router reset menetét. Amit te írsz úgy általában "general bullshit". Semmire sem megy vele egy laikus.
Miért kérdeztem az ipconfigot: azért kérdeztem, hogy megtudjam az átjárót ( valószínűleg 192.168.1.1) de biztosra akarok menni.
Azt úgy általában realizálod, hogy a 192.-es IP címeket NEM lehet kívülről megcímezni? Nem hiszem, hogy akár ip cím osztályról hallottál már. Úgy általában nem lehet kezdeni semmit sem 192.x.x.x.x ip címmel, egyébként a WAN oldali IP címmel sem sokat. Szerintem amihez nem értel és csak telepítő CDt tudsz szajkózni - ami mellesleg http-én keresztül küldi át a routernek a konfigot, amit nélküle is meg lehet csinálni - akkor legalább hamis dolgokkal ne riogasd a laikusokat ( meg egyébként magad is az vagy )
Imhol a procedúra ( a kérdező megosztotta velem a kért infókat, egy NetGear DG834G routerről van szó).
Szóval letöltöttem a manualt és így néz ki a dolog:
1. Böngésző megnyit.
2. Webcím: [link]
( Igen ez a szupertikos átjáró cím amit a kérdezőtől megkaptam, vissza fogok vele élni :D )
3. Felasználói név és jelszó alapértelmezetten: admin ( Ha mást állítottatok be előzőleg akkor értelemszerűen azt kell használni)
4. Bejön a főmenü. Kattints a Wireless settings menüpontra
5. A security options-nál válaszd a WPA-PSK ( Wi-Fi protected Access Pre-Shared Key) opciót.
6. Látni fogsz egy "Passphrase" mezőt: oda írd be WiFi jelszót.
7. Klikkelj az Apply gombra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!