Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Elemlámpa világítása elhalvány...

Elemlámpa világítása elhalványodik, miért?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy "Varta" márkájú elemlámpám és Duracell AA akkumulátorral használnám,de gyenge a világítása teljesen feltöltött akkumulátorral is..!Sárgásan világít fehér heyett,ha mozgatom/csavargatom/ a felső részét ahol be kell tenn az elemet akkor erősödik a fény vagy gyengül...!

Azt szeretném,hogy mindig erősen világítson...nem tudom mi baja lehet?!Valaki esetleg tapasztalt már ilyent?okos ötleteket szívesen olvasom

Ja igen,az akkumulátorok nem votak sokat használva,csak párszor voltak feltöltve.

Előre is köszönöm!

2012. júl. 9. 15:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Az elemek feszültsége 1.5Volt/db. az akkumulátoroké pedig 1.2Volt/db.

A gyengébb fény a kevesebb akkumulátorfeszültség miatt is lehet. Hány db. elem megy a lámpába és milyen az izzója? Menetes vagy nem?

Ha mozgatásra, csavargatásra változik a fényerő akkor pedig valahol érintkezési hiba van. Meg kell tisztítani az érintkező felületeket.

2012. júl. 9. 15:25
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen,tudom,hogy 1.2 Volt az akku,de ugye csavargatásra változik a fény ereje,már az érintkező felületet kapargattam csavarhúzóval kicsit talán jobb lett de még mindig nem az igazi... betegsége még mindig fenn áll(menetes amúgy a felső része)

Megnéztem az égőt 2.4Volt 0.7A ez van ráírva.

talán a kaparás helyett valami vegyszert nem lehetne használni?milyen vegyszer?mert amúgy szerintem is ez lehet a probléma...érintkezéssel nem stimmel valami.

Köszönöm a segítséged

2012. júl. 9. 16:07
 3/4 anonim ***** válasza:

A kontakt spay sokszor segít!

[link]

2012. júl. 9. 16:31
 4/4 anonim ***** válasza:
Meg a smirgli papír! Egy kicsit dörzsöld meg vele az izzó alsó érintkezőjét is, nem csak a két, elemektől jövő érintkezőket. Egészen biztos, hogy érintkezési hiba. Nem kell vegyszer, elég a smirgli. A gond az eltérő anyagok érintkezésében rejlik, ugye a pici izzó érintkezője alul cin, a lámpa érintkezői meg (szinte mindig) réz. S mi lesz a rézből meg a cinből nedves közegben? Hosszú évek után egy nagy paca... Na most ennek látod s tapasztalod egészen kezdetleges stádiumát.
2012. júl. 9. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!