Elemlámpa világítása elhalványodik, miért?
Sziasztok!
Van egy "Varta" márkájú elemlámpám és Duracell AA akkumulátorral használnám,de gyenge a világítása teljesen feltöltött akkumulátorral is..!Sárgásan világít fehér heyett,ha mozgatom/csavargatom/ a felső részét ahol be kell tenn az elemet akkor erősödik a fény vagy gyengül...!
Azt szeretném,hogy mindig erősen világítson...nem tudom mi baja lehet?!Valaki esetleg tapasztalt már ilyent?okos ötleteket szívesen olvasom
Ja igen,az akkumulátorok nem votak sokat használva,csak párszor voltak feltöltve.
Előre is köszönöm!
Az elemek feszültsége 1.5Volt/db. az akkumulátoroké pedig 1.2Volt/db.
A gyengébb fény a kevesebb akkumulátorfeszültség miatt is lehet. Hány db. elem megy a lámpába és milyen az izzója? Menetes vagy nem?
Ha mozgatásra, csavargatásra változik a fényerő akkor pedig valahol érintkezési hiba van. Meg kell tisztítani az érintkező felületeket.
Igen,tudom,hogy 1.2 Volt az akku,de ugye csavargatásra változik a fény ereje,már az érintkező felületet kapargattam csavarhúzóval kicsit talán jobb lett de még mindig nem az igazi... betegsége még mindig fenn áll(menetes amúgy a felső része)
Megnéztem az égőt 2.4Volt 0.7A ez van ráírva.
talán a kaparás helyett valami vegyszert nem lehetne használni?milyen vegyszer?mert amúgy szerintem is ez lehet a probléma...érintkezéssel nem stimmel valami.
Köszönöm a segítséged
A kontakt spay sokszor segít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!