Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Szeretnék tiltást csinálni...

Szeretnék tiltást csinálni motoromra az alábbi módszerrel ( infó lent), de sajnos nincs elég tudásom, hogy mivel tegyem, segítene valaki?

Figyelt kérdés
Üdvözlet kedves olvasó! Egy olyan projektbe kezdtem bele,amiben sajnos nem vagyok nagy szakértő,viszont szeretném megoldani =) Amit szeretnék csinálni,hogy jelenlegi járművön (segédmotoron) egy adott fordulat után ne tudjon továbbpörögni,vagyis elektronikusan tiltson. Na most az elképzelés az úgy lenne,hogy azon a fordulaton megmérném,hogy a generátor mekkora teljesítményt ad le és amint azt túllépte akkor reagál,most létezik-e olyan "biztosíték" ami ha meghaladja azt a teljesítményt nem lekapcsolja hanem fel? Vagyis zár 1 áramkört,az azért lenne fontos mert a CDI-n vagy egy úgynevezett Stop kapcsoló,ami ha érintkezik a földeléssel akkor nem ad le szikrát. Szóval amint elérte a maximális fordulatot,az a biztosíték zárná az áramkört,így a Stop érintkezne a földeléssel,persze csak addig amíg túllépte,amint lecsökkent,újra nyitna lenne,vagyis nem érintkezne a földeléssel. Van egy úgynevezett Shift Light (sajnos csak az angol nevét tudom) Valami ilyesmiben technológiában gondolkodtam,illetve egy tranzisztor segítségével a kapcsolást meg tudnám oldani,várom válaszokat! Üdvözlet!

2012. jún. 19. 23:04
 1/2 anonim válasza:
Mikor úgy érzed, hogy túlpörög akkor rakj a küllők közé egy vastag vas, rézcsövet és akkor kicsit lecsillapodik. Drága dolog a küllők miatt, de garantált siker!
2012. jún. 20. 11:54
 2/2 A kérdező kommentje:
Az ilyen válaszokat hanyagoljuk -.-" Had csináljam már meg amit szeretnék... Nem a lehetetlent kértem,csak 1 kis segítséget.
2012. jún. 20. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!