Villanyszerelési kérdés! Mi lehet ez?
Sziasztok! Mázoltam a lakásban és egy fém dobozt kentem amire már rég kiv lettem volna hogy mire szolgál. Belenéztem és ezt találtam.
Fura nekem , mert valamilyen ősrégi biztosítéknak tűnik, de van egy normális biztosító táblánk automata biztivel így ez nem tudom micsoda.
Ez valójában egy 3 fázisú NOL biztosító tábla 0 bontóval.
Bekötve csak 1 fázis van, de hol van Neked 35A-es hálózatod?
Ez egy A1-es szekrény, nem is olyan nagyon régi!
A fővezetékre szoktak ilyen biztosítékokat tenni, de a doboznak plombálva kell lennie! Ha ez az élő fővezetéked és az áramszolgáltató emberei meglátják, hogy ki van nyitva, akkor egy évi átlagfogyasztást fognak kötbérként rád verni, az pedig 35A-nél igen becsületes összeg!
Az is lehet, hogy valamikor ment még valahová egy földkábel (pl. műhelybe) és annak a biztosítékát találtad meg! Az meg már a mért áramkörön kell legyen.
Egyszerűen ellenőrizheted: fogj egy próbalámpát, vagy egy műszert és mérj rá a kék és fekete vezeték közé. Ha van feszültség akkor kapcsold le az automatákat. Ha ilyenkor megszűnik a fesz. akkor mért ágon van és nem kell a plomba, ha nem szűnik meg akkor valószínűleg méretlen és kezdhetsz aggódni!
Ha soha sincs feszülség akkor valami nem használt régi dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!