Milyen méretű és típusú vezetéket ajánlotok egy lakás át vezetékelésekor?
Figyelt kérdés
A lakás most lesz felújítva fűtésügyileg és megejtenénk a vezeték cserét is. Szeretnék keresgélni a neten az árak után ezért kellene a pontos név és méret mert sok fajta van.
Lakás leírása:3 szoba, fürdő, wc, konyha (tervezünk nagy fogyasztókat pl.: sütő, főzőlap, stb), pince garázs (itt hegesztő készülék is működne).
Úgy egyezkedtem a villanyszerelőkkel, hogy ha lehet akkor a 2 első szoba és a fürdő, wc egy kör; 3. szoba és az előszoba egy kör; a konyha egy kör; a pince és a garázs még egy kör.
Ötletek? Tippek?
Köszi.
2012. máj. 4. 14:13
11/12 anonim válasza:
Jaj istenem a sok gyö*kér mindenhol a 3 fázis van a villanyoszlopnál ha egy fázis kell akkor 1 madzagot hoznak be a nullával ha 3 kel akkor 3-at csak az drágább.
12/12 anonim válasza:
Én villanyszerelő vagyok!!! Elektromos tűzhelynek külön vezetéket szoktunk fűzni arra nem kötünk egyéb fogyasztót. Ami meg a teljesítménynövelést illeti az áramszolgáltató 32 A-ig ingyenesen bővít. tehát mind1 hogy 3 vagy 1 fázis azaz 1X32 amper vagy 3X10A ampert köttetsz be. A további teljesítménynövelésért pedig fizetni kell ha jól tudom 4500 Ft amperonként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!