Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egyész napos fotózás 1 tájról?

Egyész napos fotózás 1 tájról?

Figyelt kérdés
Olyat szeretnék csinálni, hogy egyik nap hajnalba, vagy még sötétbe kiülni valahová, letenni az álványt rá a gépet is időközönként/én fél órára gondoltam/ lőni egy képet egészen estig. Valaki probált már ilyet? mire figyeljek oda? milyen időközönként csináljam a képet? mi fontos, hogyrajta legyen a képen, illetve éjjszaka is fotozzak hosszu záridővel?

2012. márc. 26. 16:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Az éjszakai fotó részhez tudok csak hozzászólni.

Mindenképpen állvány kell a hosszú záridő miatt, és időzítővel exponálj mert ahogy lenyomod a gombot elmozdulhat a kamera.

2012. márc. 26. 17:16
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha egész napot akarsz, akkor abban benne van legalább 4 órányi éjszaka még a legrövidebb éjszaka idején is.

Nézd meg a fényképező képességét, mert a vezérlés lehetősége ott van szinte mindegyik márkánál, tükrös esetén meg szerintem alapképesség. Ha megoldható, egy adatkábel, egy hordozható PC kell hozzá és egy szoftver, ami helyetted dolgozik. (az expozícióbeállítást nem tudom, automata esetén lehet automata, itt azért nem kell portré szintű beállításokat eszközölni).

A fél óránként 1 kép viszont kevés (48 egy nap), timelapse-nek ez még nagyon darabos. A nap mondjuk hajnalban fél-egy óra alatt olyan szinten megváltoztatja a fényviszonyokat, hogy azt 2 képben nem lehet visszaadni, ott percenként 1 a minimum szinte (erre jó a vezérlés). Napnyugta szintén ilyen. Utána viszont ahogy nappal/éjszaka van, nappal legfeljebb az árnyékok növése a látványos, míg éjjel szinte semmi, esetleg a Föld forgása, de az megint több tíz kép óránként, és csillagos ég kell hogy látszódjon (+ olyan záridő, amivel nem mosódnak el a csillagok). A másik, hogy ahogy kikerül a látószögből a nap vagy a hold, ott nincs már sok látványos mozgás, így oda jobban illik az óránként max 10 kép. De ha meg akarod valamelyik égitest mozgását is ragadni, ott szintén sok kép kell.

2012. márc. 26. 17:19
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha time-lapse videót akarsz akkor úgy számolj, hogy minimum 25 kép kell egy másodperc videóhoz, szóval ha videót szeretnél belőle akkor gyakrabban kell fényképezned, mondjuk öt percenként (így is csak valamivel több mint 10mp lesz a végeredmény). Ebben amit te szeretnél az a nagy probléma, hogy a fény-árnyék különbségeknek azonosnak kell lenniük, illetve ki kell egyenlítened valahogyan azt a fényveszteséget-fénytöbbletet amit a napfelkelte illetve a napnyugta okoz közben, mert ha belenyúlsz az expóba (változtatsz az értékeken, egyik képről a másikra akkor az hirtelen váltásként fog hatni az összerakott videóban is.:)

Remélem segítettem valamennyit, az első, és eddigi egyetlen Time-Lapse videóm:

[link]

Szép fényeket!:)

2012. márc. 26. 18:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Az utolsó kommentelő munkája elég jó minőségű, szerintem írj neki privit!
2012. márc. 27. 11:46
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget mindenkinek!!
2012. márc. 28. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!