Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Létezik olyan tablet amit...

Létezik olyan tablet amit "rajzfüzetként" használhatsz?

Figyelt kérdés

Akár milyen egyszerű felépítésű tablet, ami úgy működik mint egy jó füzet. Nem is kell rá bonyolult program csak képes legyen egy kellően "hegyes" végű (a finomabb vonalakért) stylus kezelésére.

Ismerem a Wacom Cintiq sorozatát, de nem hiszem hogy a közeljövőben lesz ilyesmire félmillió forintom :D valamint nem zavar ha nem ilyen professzionális eszközöm lenne.

Szóval röviden: Melyik tablet alkalmas rajzolni?

2012. márc. 2. 14:49
 1/7 anonim ***** válasza:
A Tablet mindegy ha letöltöl rá egy rajzoló progit.
2012. márc. 2. 15:04
 2/7 Gugu Gabor ***** válasza:
A baj az hogy az átlag tab nem erre van kitalálva inkább csak felskiccelni valamit... esetleg.
2012. márc. 2. 15:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Amennyire én tudom, a tabletek elég szegényesen kezelik a részletgazdag rajzokat, plusz te is gondban vagy, mert az érintőkijelzőn teljesen máshogy csúszik az írópálca is, nagyon nehéz rendesen megtanulni rajzolni rajta.

Éppen ezért szoktak ilyen célra digitális rajztáblát használni.

(Persze lehet, hogy az új Samsung vagy Alma csúcstabletek ezt már megoldják, de az sem olcsóbb...)

2012. márc. 2. 19:55
 4/7 A kérdező kommentje:

Így van. A tabletek ezen a téren egyáltalán nem produkálnak szinte semmit.

A kézírás is a rezisztív kijelzőkkel együtt el lett felejtve. Azóta ha próbálkoztak is azt max olyan minőségben amire példa mondjuk: "karvastagságú alkoholos filccel egy naptárkártyára" fogalommal tudnék csak leírni.

2012. márc. 2. 19:58
 5/7 A kérdező kommentje:

Pont hogy az alma nyírta ki az amúgy erre teljesen alkalmas rezisztív kijelzőket. Azokra lehetett stylal menni (persze meg kellett tanulni ebben igazad van de jókat lehetett csinálni vele) Mivel ez nem kivitelezhető szerintem egyenlőre a kapacitív technológiával (bár, kövezzetek meg, nem értek többet hozzá mint amit olvastam róla)

szóval amíg valami hibrid táblával, potn erre a célra nem áll elő valaki (gyanítom a wacom talán meglépi egy nap) addig erre nem lesz mód.

Van grafikus táblám, azzal dolgozom csak úgy eszembe jutott minap a tablet vásárlása, mert milyen jó lenne egy tonna szkeccsfüzet meg ezer féle cerka helyett egy tabletet hurcolni.

2012. márc. 2. 20:03
 6/7 mikimausz válasza:

Szia én most beszéltem egy sráccal aki mangát rajzol tableten persze kisebb csapattal, ő mondta hogy ők ezt a termékcsaládot használják,ehez adnak ceruzaszettet és egyéb finomságokat és szerintem nem csak rajzolásra lehet használni

[link]

2014. okt. 25. 22:04
 7/7 anonim válasza:

DAGi Capacitive Touch Panel Stylus - P507

https://www.youtube.com/watch?v=nqRifSc7__4

2016. jan. 5. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!