Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan váltok át kW/h-át...

Hogyan váltok át kW/h-át m3-be (köbméterbe)?

Figyelt kérdés
Elemi fizika viszont már régen volt és ugye a kW az energia, a m3 pedig térfogat így nem tudom az átváltás műveletét... köszi előre is
2012. márc. 1. 10:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
51%
Sehogy. Két különböző fogalom. kWh az elektromos fogyasztás egy óra alatt, a köbméter meg térfogat.
2012. márc. 1. 10:36
 2/14 anonim ***** válasza:
76%
mindenkeppen celszerubb lenne eloszor fenyevekbe, abbol pedig kg-ba atvaltani
2012. márc. 1. 10:55
 3/14 cipi8 ***** válasza:
63%
Na erre én is kíváncsi vagyok! és a km-t Ghz-be?
2012. márc. 1. 13:57
 4/14 legendavagyok01 ***** válasza:
100%
Hát, esetleg megnézed, hogy a szivattyúd hány kW-ot fogyaszt óránként, míg 1 köbméter vizet átszivattyúzik...
2012. márc. 1. 14:18
 5/14 gergoap ***** válasza:
82%
Ez a kérdés hogy jött össze, már bocs! Ez olyan, mintha a sebességet át akarnád váltani kilogramm-ra. :-)))
2012. márc. 1. 18:03
 6/14 A kérdező kommentje:
Kacagsz de akkor azt magyarázzátok meg, hogy a gázóra miért megy köbméterbe, és a számlán a fogyasztást kW/h-ban adja meg(amúgy meg ne keressétek otthon a gázszámlát, nem magyarországról írok)... szóval talán mégsem én vagyok a láma. Kíméljenek az emancipált ócska emberek. Ez az átkozott oldal is már kezd a hülyéké lenni, bocsi tisztelet a kivétel.
2012. márc. 2. 10:37
 7/14 legendavagyok01 ***** válasza:
100%

Átváltani akkor sem lehet egyiket a másikba. Illetve van a fűtőérték, amelyet pl. földgáz, városi gáz esetén e kettő hányadosával (is) ki lehet kifejezni. Vagyis a fűtőérték lehet kWh/m3. Ha valaki tudja a felhasznált gáz fűtőértékét, és tudja hány köbméter gázt használt fel, akkor egyszerűen meghatározható az energia kWh-ban.

De a két mértékegység magában nem váltható. A km-t sem tudod órába (h) átváltani, de létezik a kettő hányadosával kifejezett mennyiség, a sebesség (km/h).

2012. márc. 2. 10:48
 8/14 Ede75 válasza:
100%

Egyáltalán nem oktalan a kérdés! 1Nm3 földgáz fűtőértéke nálunk (Békéscsabán) 34,12MJ/m3. 1kWh=3600kJ, tehát 34120/3600 = 9,48kWh/m3.

A fűtőértékek elérhetők itt: [link]

2013. ápr. 25. 21:57
 9/14 gergoap ***** válasza:
54%

Valamit elnézett a kérdező!

Megnéztem, a gázszámlán m3 és MJ van, sehol nincs kW/h.

Az adott m3-nek a fűtőértékét adják meg MJ-ba.

kW/h a villanynál van!

2013. ápr. 26. 22:44
 10/14 anonim válasza:

A kérdező tényleg nem hülye. Én is most kaptam kézhez a gázszámlát. Amúgy a helyszín nem Magyarország, hanem Ausztria (Bécs) - Wien Energie. Én sem értem az egészet. Szóval várok egy épkézláb választ, és a hülyézésre nem vagyok kíváncsi...

Amúgy csak rá kell menni a Wien Energie honlapjára, és a tarifatáblázatban világosan látszanak az árak és persze a mértékegységek!

2013. nov. 5. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!