Milyen kalkulátort, számológépet ajánlotok, hogy gyorsabban menjen a matek, ár nem számít?
Attól függ, milyen szintű matekról van szó.
Általános iskolában gyakorlatilag mindegy, mit használsz, az ottani műveletek - kis túlzással - egy golyós számológépen is elvégezhetőek.
A középiskolát én egy Casio FX-220-szal húztam ki, de még annak sem használtam ki minden képességét. Gyakorlatilag a legolcsóbb piacos szemét is megteszi, ha tud hatványozni és gyököt vonni (vagy ha csak négyzetgyököt és négyzetre emelést tud, akkor meg kell tanulnod az oda tartozó azonosságokat és alkalmaznod kell).
Főiskolán, egyetemen, ha matekból csak alapozó ismeretek vannak, akkor bőven elég az a számológép, ami középiskolában volt. Ha kicsit komolyabban veszitek, akkor érdemes beruházni valami többsoros, több memóriahelyes, zárójeleket támogató szerkezetre, mert ki fogod tudni használni. Nekem az is Casio volt, mégpedig egy FX-82.
Azonban egy nagyon fontos dolog van: a számológép csak akkor gyorsítja a munkádat, ha tudod használni. Ha keresni kell a műveletek gombjait, ha nem tudod úgy beütni a műveleteket, hogy azok sorrendje megfelelő legyen (zárójeleket nem támogató gépnél ez külön élmény), ha nem tudod használni a memóriát, hanem találgatsz, hogy most neked az M+ vay az MR funkció kell és ha nem tudod leolvasni a számológép által visszadobott normálalakos eredményeket, akkor a számológép lassítani fogja a munkádat.
1000 Ft-os igen márkás "Truly" számológépem van, és az is tud komplex számokkal számolni...
Egyébként szerintem az 1. válaszban van az igazság: nem a számológép tud, hanem te. Teljesen felesleges venni 6000-ért egy gépet, kb ugyanazt tudja, mint a 2000 Ft-os. Egyet vegyél meg, és azt tanuld meg használni. Ez segít a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!