Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » CASIO fx-82TL számológépet...

CASIO fx-82TL számológépet hogy tudom visszaállítani alapállapotba?

Figyelt kérdés
Használati utasításom sajna nincs hozzá, viszont valahogy elállították (kölcsönadtam)... Ez nekem is csak egy doga közben tűnt fel, folyton negatív számok jöttek ki és érdekes volt.. aztán kíváncsiságból beütöttem, hogy SIN90, és a következő az eredmény: 0,98768834. (Hátha ez segítség..) Kiír egy G betűt is a számológép, akárhogy próbálom, nem tudom visszaállítani. Ha valaki segítene, nagyon hálás lennék!
2011. okt. 13. 15:10
 1/1 poltergeist84 válasza:
88%

Szia! Gondolom már késő, de ideírom, hátha másnak kell.

A gép GRAD (újfok) módban van, de no para: Neked a DEG (fok, degree) mód kell. Csináld a következőket:

Nyomd meg a gépen a MODE (felső sor, jobbról a második) gombot kétszer. Itt kiválaszthatod, hogy milyen módot akarsz használni. Neked az 1-es (Deg) mód kell. Alul a "G" ikon át kell váltson "D"-re. Innen már használhatod a gépet.

Van azonban egy másik opció is: A gép hátoldalán keresd meg a Reset gombot. Úgy néz ki, mintha egy csavarnak lenne a lyukja, de nem az: alul, és középtájékon van, és van felette egy P betű. Nyomd meg mondjuk egy toll segítségével, és visszaáll gyári állapotába.

Remélem segíthettem.

2012. jún. 11. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!