Hogy tudok lámpát csinálni?
Szerintem nézz be ebbe a fórumba: [link] Regisztrálhatsz és lehet kérdezni.
Itt már jónéhány éve ilyesmiről beszélünk.
Itt többnyire már mindenkinek van párezer lumen fény a bringáján. Sötét úton sárgás fénnyel mennek el pl. mellettem a régebbi 55W-os halogén izzós lámpával szerelt autók. :-)
Nekem most 3-szor 800 lumen van elől.
Az megfelel kb. 3-szor 36 Wattos halogén izzónak.
Másképpen összesen 110 Wattos halogénnel azonos a fénye.
Vagy 170 Wattnyi közönséges körte alakú régi hálózati izzó fényével azonos.
Na és ami érdekes, hogy nem használok hozzá klasszikus vezérlő áramkört, inkább úgy terveztem, úgy kötöttem, hogy a led igénye éppen illeszkedik az akku feszültségéhez, kis toleranciával. Aminek kell esnie az pártized Ohmon és a hozzá vezető kábelen lecsökken éppen annyira, hogy az fullra töltött akkuval se legyen sok neki.
Na persze van rendes hűtése, mert melegedne tisztességesen.
A burkolatát úgy esztergáltattam végig sűrűn mély bordákkal az oldalán. Menet közben elég a hűtés de amikor megállok akkor lejjebb kell vennem a fényerőt mert még így is túlmelegedne. Lítium akkukkal használom mert az könnyű és nagy az energia tároló kapacitása. A fórumon sokan használnak hozzá mindenféle trükköt tudó vezérlő elektronikát. Szerintem majd tedd fel a kérdést ott.
Mások is elmondják ki, mit, hogyan csinált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!