Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért nem használnak több...

Miért nem használnak több LED-et villágításra?

Figyelt kérdés
Én most cseréltem le otthon az eddigi hallogéneket LED-re, 50W helyett 1,5 W-ot fogyaszt, összeségében jóval fényesebb a szoba tőle, ráadásul ilyen fehér fénnyel, ami közelebb ál a természeteshez, mint a sárga égők. Árban több persze, de nem horribilissen, mert nem itthon veszem meg darabját 1500-ért, hanem külföldről rendelem 600-ért. Magyarán extrém módon kevesebbet fogyaszt, hamar behozza az árát, nem? És jobban néz ki, stb-stb. AKkor miért nem használja mindenki? Az energiatakarékosak is 50 helyett mondjuk 11-et fogyasztanak, de még az is sok.
2012. febr. 21. 15:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Ahány ember annyi ízlés, de a ledek fehér fénye messze van a természetes,-eddig megszokott- világítástól!
2012. febr. 21. 15:06
 2/4 A kérdező kommentje:
értelemszerűen a melegfényű LED is ugyanannyiba kerül, csak nekem ez tetszik, a kinti fényhez szerintem közelebb áll, a megszokott lámpaégőktől messzebb
2012. febr. 21. 15:32
 3/4 anonim ***** válasza:

"külföldről rendelem 600-ért."

Ezt a lehetőséget megoszthatnád velünk! Honnan, hogyan?

2012. febr. 22. 07:04
 4/4 A kérdező kommentje:
e-bay, onnan rendelek mostanában mindent, ami kicsi és könnyen szállítható. Én a 38 LED-est vettem, mivel mennyiségi darabszám van foglalat nálam, ez tökéletes. Persze az ár foglalattípus, LED szám, árfolyam miatt változhat és lehet 800 az a 600, de azt tudom, hogy 20.000-ért ki tudom cserélni az összes égőmet, ami tavalyi számításom szerint 98.000-be kerülne a legolcsóbb mondjuk vateráról megrendelt LED-ekkel.
2012. febr. 23. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!