Megoldható lenne, hogy számológép előre betáplált szöveget írjon ki?
Minden megoldható.
Nekem például egy TI-95 PROCALC tipusú ezer éves gépem van.
Mindenre megtanítható.Előre programozott számítások,akár szövegek kiírása,sőt egyszer még lőtéri célforgatót is vezéreltem vele ,mert elromlott a gyári forgató verseny közben.
Például az én Texasomom assemblerben kell programozni.Nagyon egyszerű.Csináltam óriási programot rá szinte az összes geometriai számításokkal.A szövegben megjelenített kérdésre pl:"forgástest?" Yes/NO-val válaszolva megadta következő kérdést :henger?
És így tovább folytatva a dialógust eljutott a programom a beadandó paraméterekig,és az eredményt kiírta.
De bármilyen programot rendkívül rugalmasan lehet rá írni.Írtam egyszer lövész verseny közben elromlott a célforgató gép és ott állt 40-50 vidéki versenyző.Fél órán belül ez kis tenyérben mászó gép csinálta vezérlést a szekrény nagyságú doboz helyett.
Tegnap a kérdésed után a gugliban megtaláltam a gép adatait fényképpel.
A F funkcióbillentyűk megnyomásával kér
Így néz ki egy programrészlet:
CLR"HENGER?" Y/N GTL he CLR"TELJES KÚP?"Y/N GTL tk CLR "HORDÓ?" Y/N GTL ho
A GTL egy ugrási parancs a megfelelő címkével ,
(ami LBL =cimke) ellátott program részletre ,ahol esetleg további dialógus fogad és számol,majd kiírja az eredményt ,akár szöveget is.
pl.
LBL S7 CLR "TÉRFOGAT:"COL 16 RTN
LBL HA CLR "HIBÁS ADAT!" RTN
Mi köze ennek az eredeti kérdésedhez?
"Megoldható lenne, hogy számológép előre betáplált szöveget írjon ki?"
Én eddig egy számológépről téptem a számat.
Egyébként a PC-n van számológép a kellékek között.
Persze,hogy a számológépen belül írtam.Ide is rtam egy programrészletet a "geometriai számítások" című programomból.De,mint írtam megtalálható ennek a gépnek az irodalma a neten fényképestől.kezelési utasításostól. Például itt ,és még sok helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!