Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Megoldható lenne, hogy számoló...

Megoldható lenne, hogy számológép előre betáplált szöveget írjon ki?

Figyelt kérdés
Ha elvesztené a számolgépi képességét az sem lenne baj, valahogy nem lehet beleprogramozni? :)

2012. febr. 11. 20:48
 1/8 fúróferkó ***** válasza:

Minden megoldható.

Nekem például egy TI-95 PROCALC tipusú ezer éves gépem van.

Mindenre megtanítható.Előre programozott számítások,akár szövegek kiírása,sőt egyszer még lőtéri célforgatót is vezéreltem vele ,mert elromlott a gyári forgató verseny közben.

2012. febr. 11. 22:08
 2/8 A kérdező kommentje:
És ezt hogy lehet megcsinálni? Nagyon érdekelnek a technikai dolgok, ki szeretném én is próbálni.
2012. febr. 12. 16:51
 3/8 fúróferkó ***** válasza:

Például az én Texasomom assemblerben kell programozni.Nagyon egyszerű.Csináltam óriási programot rá szinte az összes geometriai számításokkal.A szövegben megjelenített kérdésre pl:"forgástest?" Yes/NO-val válaszolva megadta következő kérdést :henger?

És így tovább folytatva a dialógust eljutott a programom a beadandó paraméterekig,és az eredményt kiírta.

De bármilyen programot rendkívül rugalmasan lehet rá írni.Írtam egyszer lövész verseny közben elromlott a célforgató gép és ott állt 40-50 vidéki versenyző.Fél órán belül ez kis tenyérben mászó gép csinálta vezérlést a szekrény nagyságú doboz helyett.

Tegnap a kérdésed után a gugliban megtaláltam a gép adatait fényképpel.

A F funkcióbillentyűk megnyomásával kér

2012. febr. 12. 17:05
 4/8 fúróferkó ***** válasza:

Így néz ki egy programrészlet:

CLR"HENGER?" Y/N GTL he CLR"TELJES KÚP?"Y/N GTL tk CLR "HORDÓ?" Y/N GTL ho

A GTL egy ugrási parancs a megfelelő címkével ,

(ami LBL =cimke) ellátott program részletre ,ahol esetleg további dialógus fogad és számol,majd kiírja az eredményt ,akár szöveget is.

pl.

LBL S7 CLR "TÉRFOGAT:"COL 16 RTN

LBL HA CLR "HIBÁS ADAT!" RTN

2012. febr. 12. 18:01
 5/8 A kérdező kommentje:
eddig értem, de hogy lehet egy számológépet PC-hez csatlakoztatni?
2012. febr. 12. 19:18
 6/8 fúróferkó ***** válasza:

Mi köze ennek az eredeti kérdésedhez?

"Megoldható lenne, hogy számológép előre betáplált szöveget írjon ki?"

Én eddig egy számológépről téptem a számat.

Egyébként a PC-n van számológép a kellékek között.

2012. febr. 12. 20:38
 7/8 A kérdező kommentje:
akkor a programot hol írtad meg? a számológépen belül?
2012. febr. 13. 19:24
 8/8 fúróferkó ***** válasza:

Persze,hogy a számológépen belül írtam.Ide is rtam egy programrészletet a "geometriai számítások" című programomból.De,mint írtam megtalálható ennek a gépnek az irodalma a neten fényképestől.kezelési utasításostól. Például itt ,és még sok helyen.

[link]

2012. febr. 14. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!