Profi fényképezőt szeretnék vásárolni. Elsősorban: DSLR (pl:Canon 600D) v kompakt cserélhető objektíves (pl:Sony Nex 5N)! Videózásra&fényképekre. Tetszenek a Canon gépek, de videótéren gyengék, ezért gondoltam a NEX. Re! Ilyen célra mit ajánlotok?
az h milyen fotot csinálsz csak nagyon kis részben mulik a fényképezőn. egy öreg dslr-el ugyanugy csinálhatsz jo képet mind egy félmillád 1d vel mondjuk.elsőkörben az kell h meglásd h mit fotozz hogyan merről mi néz ki jol egy képen és mi nem.ezt könyvekből nem tudod megtanulni maximum elveket kaphatsz. és ehez jön az h a nemzetközi hirű nagy fotosok mondják azt h nekik 1000képből 1lesz az ami szerintük jo. hát képzelheted nekünk átlag halandoknál milyen ez az arány
a másik h szerintem ne vegyél ilyen nagylátorol zoom obikat mert torzitanak rendesen az iylen 18-200 meg 22-300as cuccok.
szia.
milcet azért nem ajánlok mert kevés kiegészítő van hozzá és ami van is irreálisan drága. canont nem banod meg abban biztos vagyok de ne a 4 vagy 3 számjegyűbe gondolkozz hanem 2 be. azok a haladó gépek. persze ha fontos a video akkor ok hogy a 600D koltseghatekony de nem több. sajnos nekem a penztarcam nem engedi szóval a 30D ig otthon vagyok azt tudom hogy nem tud videót de az 50D már lehet hogy tud. 40D től felfelé van elokep de szerintem az elhanyagolható tényező.
másik hogy nem a váz a legfontosabb hanem az obi. enis most váltók egyébként nikonrol canonra és pont azért mert a canonhoz több kiegészítő van a hasznaltpiacon is. ha canont veszel akkor szerintem legyen egy tamron 17-55 alapzoomod. egy fix fenyeros 50 körüli, meg ha szükséges akkor tele is. de ha tele kell akkor a sigma 70-300 át pl hanyagold mert különösen gyengén rajzol. vakuba ha olcsot akarsz akkor yongnuo ami nekem bejött ha drágább és kicsit jobbat akkor természetesen marad a canon.
de ami a legfontosabb hogy olvass a latasmodokrol pl a fotozz.hu-n vannak joó cikkek.
bocs ha néhol nincs ekezet telorol írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!