Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen fényképeződ van? Meg...

Milyen fényképeződ van? Meg vagy vele elégedve?

Figyelt kérdés
2009. máj. 28. 00:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
60%

filmes: EOS AIIE (EOS5)

digitális: EOS 350D, EOS 40D

A Pentaxos hozzászólónak:

a K200D háza nem időjárás álló, ellenben a felsőbbkategóriás (és jóval drágább) K20D-vel szemben.

Ceruzaelemet (ceruzaakkut) a Canon gépeivel is lehet használni. Sőt, lehet egyszerre két akkuval is használni a gépeit (portrémarkolat), ami még előnyösebb a Pentax gépeivel szemben. A portrémakolatba vagy 2 akkut (vagy 1-et), vagy 6 ceruzaelemet (ceruzaakkut) lehet beletenni. A vázat 90 fokkal elforgatva is kényelmesen lehet használni (két exponáló gomb).

A 40D vakuszinkronja 1/250 a Pentax 1/180-val szemben.

A 40D zárideje 1/8000 a Pentax 1/4000-vel szemben.

A 40D-ben van white tone piority (részletgazdagabb fehér részek, esküvőfotózásnál hatalmas előny).

A 40D 6,5 kép/mp-es sebességre képes!!!

40D-nél 14 bites RAW kép, ellenben a Pentax 12bit.

Pentaxnál RAW sorozat 4 képig. Canon-nál nem mértem, de sokkal-sokkal többet tud!

A Pentaxnál az utolsó CCD-s model, ők is rájöttek, hogy a felsőkategóriánál a CMOS a nyerő!

Pentax-nál a státusz LCD-nél nincs háttérvilágítás.

A Kelvines színhőmérsékletet nem is értem, minden alap DSLR-ben benne kellene, hogy legyen!

A szenzortisztítása parasztvakítás, semmire nem jó. Nincs benne LifeView (bár ez nem létfontosságú funkció).

40D-ben több fajta fénymérési mód.

40D minden tekintetben gyorsabb!

Canon-hoz szélesebb (néha olcsóbb) objektív kínálat!

Ne érts félre, nem szeretném fikázni a Pentax-ot, de felelőtlen kijelentés a 40D-hez hasonlítani, amikor ez utóbbi mérföldkövekkel jobb gép!

A DSLR szegmensben minden gép elég korrekt (1-2 "téves" széria van), de elmondható, hogy mindegyik gyártó mindegyik típusa hellyel-közzel hozza az elvártat! Én Canon párti vagyok, még nem csalódtam ebben a márkában.

2009. máj. 30. 15:31
 12/16 anonim ***** válasza:

Noh én vagyok a Pentaxos. Megszállott canon, vagy nikon pártiakkal nem érdemes vitatkozni, leszögezném, hogy most nem is ez a célom, csak pár dolog helyesbítése…

A könnyebb átláthatóság kedvéért pontokba rendezem a helyesbítéseket.

1.Mielőtt írsz valamit, győződj meg róla, hogy úgy van e ahogy gondolod. A K200D háza csepp, és por álló. 60helyen szigetelt ez mindenhol fel van tüntetve, és igaz is, nemtudom hogy kerülte el a figyelmedet. FA* obik szintén por, és csepp állók 16-50-esemmel már a legnagyobb viharban is csináltam képeket, a kameráról csöpögött a víz, és semmi baja nem lett. Csak gyakran kellett törölgetni a lencsét. :) EOS 450D-s kollégám meg a vízálló táska mélyén volt kénytelen elásni a fényképezőt.

2.Portrémarkolat ugyanúgy létezik Pentax gépeihez is. K200D-hez is plusz aksikkal és ugyanúgy igaz rá a többi is amit írtál... :)

3.Vakuszinkronnal igazad van, és a többi specifikációval is, de ne felejtsük el, hogy egy 40D-nek csak a váza kerül 194.690,- forintba. Míg a K200D váz legutolsó ára 90.000,- körül volt. Előző válaszomnál írtam, hogy árkategóriájában nincs jobb. Sőt nem 40D-hez hasonlítottam, hanem egy picit 450D-hez, és minimálisan nikon-hoz általánosságokban.

4.A CCD-VS-CMOS kérdésben meg sok érv van. CMOS másban jobb mint egy CCD, s valóban az a trend, hogy mindenki átáll CMOS-ra, de ez nem mindenképp jelenti azt, hogy ez sokkal jobb is. Rengeteg fórumban zajlik a vita erről a témáról, én erről rengeteget olvastam. Konkrétan mindkét eljárásnak megvan a maga előnye, és hátránya. Ezzel kapcsolatban Ezt ajánlom átolvasásra, hiszen sose késő tanulni: [link] Azt viszont még hozzátenném, hogy CMOS nekem jobban tetszik, főleg azért mert gyakran fényképezek 10perc körüli expokat csillagfotózásnál, és erre a CCD nem annyira alkalmas az érzékelőlapka felmelegedéséből kifolyólag jelentkező zajosodás miatt. CMOS-nál ez nem jelentkezik annyira feltűnően. :)

5.Státusz LCD háttérvilágításának hiánya igaz, és tényleg jobb lenne, ha világítana. :)

6.Fehéregyensúlyt jól lehet állítani, hasonlóan mint a nikonokban, csak annyi a hátránya a pentaxnak, hogy nem írja ki a pontos kelvin színhőmérsékletet állításnál.

7.EOS 40D ultrahangos szenzortisztítása szintén nem ér semmit. Teszteltem. Mindkettő parasztvakítás, és csak a nagy szemcsékre van valamennyire hatással. Továbbra is a körtepumpás, és egy erre való ecsettel való tisztítás az igazi.

8.Az objektív kínálatban teljes mértékben igazad van. Pentakhoz nehéz használtan jó obikat venni sajnos. :(

9.Olvasd el megint amit írtam az előző válaszomnál. Sehol nem hasonlítottam a k200d-t eos 40d-hez. A K200D alap/közép kategória, a 40d meg felső. Csak megemlítettem, hogy volt már a kezemben az is, sok mással együtt, huzamosabb ideig, de egyik se volt szememben annyival jobb, hogy emiatt kiadjak +100ezret, vagy hogy felmerüljön bennem az, hogy váltsak. Persze egy 5D Mark II megérné a váltást. :D Csak nemhiszem hogy a közeljövőben nyerek a lottón, és megtudom venni csak a vázat 639.990,- Forintért. :P

Hozzátenném azért, hogy a Canon gépeket igen jóknak tartom. Én se akarom fikázni a Canont. Csak szerintem kicsit túl vannak árazva. No meg nem ártana ha a közép szegmensben Canonnál megjelennének végre a szigetelt por, és cseppálló gépek. Ez főleg a nagy objektívkínálat miatt már elgondolkodtatna engem a váltáson. Pentaxnál Canonnal szemben még a régi obik támogatása az ami nagyon tetszik. Simán használok a pentaxomon pl egy 20 éves chinon fix 50mm-es f/1.4-es obit. Iszonyat szépen rajzol, szebben mint egy mai pentax 50/1.4-es. Hátránya a chinonnak csupán az autófókusz hiánya. Canonnál ez viszont nem működik, egy analóg gépnél használt obit nem lehet csak úgy feltenni egy mai canon gépre. Csak átalakítóval, viszont a fénymérés ott nem fog működni, ill itt jön elő vázban található stabi hiánya.. :(

A menü az ami nem tetszik annyira, bár még mindig jobban használható SZÁMOMRA mint egy Nikoné. Továbbra is úgy gondolom, hogy egy K200D-nak a maga árkategóriájában nincs igazi ellensége.

2009. jún. 1. 20:27
 13/16 anonim válasza:

Fuji S5800 (bridge gep)

nagyjabol meg vagyok vele elegedve, eleg nagy az objektiv, jo kepeket csinal.

a beallitasoknal vannak hianyossagai. eleinte nem zavart mivel meg nem tudtam kezelni, de 1 hozzaerto fenykepeszt nagyon zavarhat h nincs teljesen manualis mod. lehet kulon kulon beallitani dolgokat, de nekem meg nem sikerult ugy beallitani 1 dolgot h kozben a masik beallitas ne menjen at automataba. makacs nagyon.:p

de ettol eltekintve a kategoriajaban xtem jo, nem profi gep de ettol nem is ezt kell elvarni.

2009. jún. 2. 11:15
 14/16 anonim válasza:

HP Photosmart M525 :)

Meg vagyok vele elégedve, csak nincs benne magyar menü.

Talán az egyetlen bibi, hogy makro módban nem mindig úgy akar fotózni, ahogy én szeretnék. (Nem látja meg a tárgyat, amit le akarok fényképezni.)

2009. jún. 3. 15:43
 15/16 anonim ***** válasza:

Én most vettem egy Fujifilm FinePix s1500-ast.

Elég sokáig méregettem az árkategóriájában levő többi géppel együtt, de végül ezt választottam. Szerintem maximálisan kihasználható gép, jó felbontással, sok kezdőknek való funkcióval, de van rajta manuális beállítás is. Egyedül a manuális fókusz hiányzik róla, de nem vagyok telhetetlen :)

Én nem engedhetem meg magamnak a DSLR gépeket és nem is akartam abba a hibába esni, hogy szakmai tudás nélkül több százezret költsek, aztán nézzek mint a moziban, hogy bonyolult :)

Pár hónap múlva meglátjuk hogy viselkedik kedvező fényviszonyok közt a picike. Kíváncsian várom :)

2010. jan. 14. 10:35
 16/16 anonim válasza:
Olympus µ TOUGH-8000 lesz és szerintem nagyon jó vízálló,ütésálló,fagyálló:D
2010. ápr. 22. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!