Mire lehet jó az, ha egy tranzisztor középső lábát nem forrasztják be? KÉP
Ez nem tranzisztor, csak egy TO220-as tokozású integrált áramkör.
A középső láb össze van kötve a hátlapjával, ahol a földet kapja, így azt nem szükséges külön beforrasztani. Ezzel az amúgy filléres reflow pasztával spórolnak.
Gyerekek, hát a képet valaki álnokul kicserélte, mert én nem látok az első válaszoló válaszának megfelelő tokozást (TO220).
Amúgy annak a tranzisztornak (ami valóban nem biztos hogy az) van ám még 1 kivezetése a túloldalon. Egy hosszú kivezetés, és az biztos le van ott forrasztva.
Egyébként speciális esetekben előfordul, hogy egy kivezetést hagyunk lógni a levegőben, például akkor ha diódaként vagy hőmérséklet "érzékelőként" akarjuk használni a tranzisztort.
Off:
Kénytelen vagyok megdicsérni a kép minőségét.....:)
Ilyen kérdésekhez általában ehhez hasonló képeket mellékelnek:
Utolsónak: [link] Itt van kisebb méretben a kép, 159kb :)
Köszi a kép dicséretét :) Igyekeztem jó képet készíteni :) Amúgy ez egy arduino uno mikrokontrolleren van.
A tranzisztorból bizony kihozták a maximumot! :D
A tranzisztoroknak majdnem mindig 3 kivezetésük van. A túloldalon biza be van forrasztva a harmadik kivezetés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!