Milyen fényképezőgép felel meg kezdő fotósoknak?
Figyelt kérdés
Nyáron nagy fába szeretném vágni a fejszémet. Mégpedig bele szeretnék kezdeni a fotózásba és elsajátítani annak rejtelmeit. Mindenképpen Canon gépet szeretnék venni, tükröset. 600D-től egészen a 60-dig gondolkodtam rajtuk, de nem sikerült eldöntenem, hogy melyik lenne a legjobb. Ti mit javasolnátok?2012. jan. 3. 23:17
1/11 anonim válasza:
Bármelyik belépő DSLR megteszi.
Komolyabb difi csak fulframe-től van.
2/11 A kérdező kommentje:
És konkrétabban mit javasolnál?
2012. jan. 4. 00:05
3/11 anonim válasza:
Feltételezve hogy anyagilag azért vannak határaid vegyél egy olcsó vázat (600D), hogy több maradjon obira.
Objektívból egy sigma 17-70 és egy canon 50mm f1,8-at javaslok. Ez utóbbi kötelező darab ha tanulni akarsz.
Ha kő gazdag vagy akkor fulframe váz és Canon EF 17-40mm f/4.0 L és Canon EF 85mm f/1.2L
4/11 A kérdező kommentje:
Igen vannak határaim. Én egy Canon EOS 550D-re gondoltam. Ezzel is már lehet szép képeket készíteni?
2012. jan. 4. 09:51
5/11 anonim válasza:
Az 550D nagyon jó kis cucc, a 600D még jobb. A 60D viszont nem jobb a 600D-nél érdemben, viszont többe kerül.
Bármely megtenné kezdőnek, viszont ha nagyon intenzíven akarsz fotózni és gyorsan fejlődni, akkor ne vegyél teljesen belépőszintű gépet, mert hamar "kinövöd".
6/11 A kérdező kommentje:
Akkor egy Canon EOS60D-re megérné beruházni? Van egy fotós ismerősöm, aki tanítana engem. Szóval egy közepes szintű gép kellene. A fotózástól nem vagyok idegen, csak a DSLR gépektől.
2012. jan. 4. 10:37
7/11 A kérdező kommentje:
Hopp...600D-re gondoltam.
2012. jan. 4. 10:37
8/11 anonim válasza:
600D szerintem, és azt a pénzt, amennyivel a 60D drágább, költsd objektívre.
9/11 A kérdező kommentje:
És objektívet milyet vegyek? Én gondoltam egy Canon EF 70-200 F4.0 L USM Zoom-ra gondoltam. Ez jó objektív sport fotózására? Gondolok itt kerékpározásra és futásra.
2012. jan. 4. 10:57
10/11 anonim válasza:
Az az objektív nagyon király, viszont az F4-es fényerő átlagosnak számít. Az F2.8-as ugyan ebből meg k*rva drága, pedig az a jó igazán sportfotózásra, mert a nagy fényerő miatt rövid záridőt alkalmazhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!