Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Villamosmérnök szerelhet...

Enajjer kérdése:

Villamosmérnök szerelhet villanyt?

Figyelt kérdés

A villanyszerelői készségek birtokában vannak...

(Hallottam olyat, is, hogy pl: erősáramú mérnök igen, híradásipari meg nem stb.) Mi az igazság?

2011. dec. 20. 19:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%
Nem! Készségekkkel nem lehet.Gépészmérnököt nem vesznek fel értelemszerűen lakatosnak.
2011. dec. 20. 20:12
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy céghez évekkel ezelött felvettek gépipari technikusokat esztergályosnak a főnökök mondták hogy ezek magasabb képzettségűek mint egy mezei forgácsoló.Mint mondjak lebőgtek de nagyon! 3 hónap múlva mindegyik technikus diszpécserré avanzsált.
2011. dec. 20. 20:15
 3/13 anonim ***** válasza:
Szerelni szerelhet, sőt, megtervezheti a lakóépület teljes elektromos ellátását. Hogy ért-e hozzá, az teljesen más kérdés.
2011. dec. 20. 20:49
 4/13 menta34 ***** válasza:

Otthon mindenki barkácsol az egy dolog.

Ha viszont tök hivatalosan másnál, pénzért, stb. akkor nézd meg a jogszabályt:

[link]

(legvége, 10. pont)

2011. dec. 21. 06:35
 5/13 PéterS válasza:
szüksége van hozzá alap képesítésekre (szakmákra) attól függően mit szeretne szerelni. 10kV felett meg sok egyébre is, RB-s téren még több egyébre stb...
2012. jan. 6. 21:34
 6/13 PéterS válasza:
100%
a bátyám gépészmérnök hozzá villamos ipari szakmával. Villanyt szerelhet de a gépészeti munkákat nem végezheti.
2012. jan. 6. 21:36
 7/13 anonim ***** válasza:
igen, én nem vagyok villanyos de égőt tudok cserélni.
2012. jan. 21. 23:41
 8/13 anonim ***** válasza:
93%

" igen, én nem vagyok villanyos de égőt tudok cserélni."

Az izzócsere és a kapcsoló vagy konnektor használata nem kötött szakmai képzéshez.

Érdekesen nézne ki a dolog ha egy izzóhoz villanyszerelőt kellene hívni.

Vannak ezen kívül számos olyan tevékenységek, amelyek alapvető ismeretek hiányában nem végezhetőek el biztonságosan.

És itt a biztonságon van a hangsúly, úgy mint élet és vagyonbiztonság.

Mert biztos vagyok benne hogy mindenki össze tud tekerni egyforma színű vezetékeket egymással, tud szigetelőszalagot tekerni meg sorkapocsba vezetéket kötni.

Az viszont abszolút nem mindegy hogy fel tudja-e mérni, a munkája okozhat-e tűzveszélyt, áramütést, képes-e ezeket leellenőrizni, felelősséggel elvégezni, stb ...

A villanyszerelésnél az elsődleges szempont az érintésvédelem és annak a hatásossága.

Utána következik minden más.

Ezeknek a készségeknek nincsenek a birtokában a mérnökök, sajnos sokszor a villanyszerelők sem.

2012. márc. 9. 15:38
 9/13 anonim ***** válasza:
6%
mivel nálunk villamos mérnök tanította a villanyszerelést......... van kérdés?
2013. jan. 5. 19:17
 10/13 anonim ***** válasza:
45%

"mivel nálunk villamos mérnök tanította a villanyszerelést...... van kérdés?"

Sajnos így van, nem ért hozzá, elmegy tanítani ...

2013. jan. 5. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!