Villamosmérnök szerelhet villanyt?
A villanyszerelői készségek birtokában vannak...
(Hallottam olyat, is, hogy pl: erősáramú mérnök igen, híradásipari meg nem stb.) Mi az igazság?
Otthon mindenki barkácsol az egy dolog.
Ha viszont tök hivatalosan másnál, pénzért, stb. akkor nézd meg a jogszabályt:
(legvége, 10. pont)
" igen, én nem vagyok villanyos de égőt tudok cserélni."
Az izzócsere és a kapcsoló vagy konnektor használata nem kötött szakmai képzéshez.
Érdekesen nézne ki a dolog ha egy izzóhoz villanyszerelőt kellene hívni.
Vannak ezen kívül számos olyan tevékenységek, amelyek alapvető ismeretek hiányában nem végezhetőek el biztonságosan.
És itt a biztonságon van a hangsúly, úgy mint élet és vagyonbiztonság.
Mert biztos vagyok benne hogy mindenki össze tud tekerni egyforma színű vezetékeket egymással, tud szigetelőszalagot tekerni meg sorkapocsba vezetéket kötni.
Az viszont abszolút nem mindegy hogy fel tudja-e mérni, a munkája okozhat-e tűzveszélyt, áramütést, képes-e ezeket leellenőrizni, felelősséggel elvégezni, stb ...
A villanyszerelésnél az elsődleges szempont az érintésvédelem és annak a hatásossága.
Utána következik minden más.
Ezeknek a készségeknek nincsenek a birtokában a mérnökök, sajnos sokszor a villanyszerelők sem.
"mivel nálunk villamos mérnök tanította a villanyszerelést...... van kérdés?"
Sajnos így van, nem ért hozzá, elmegy tanítani ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!