Fotósok! Ez egy jó szett kezdőknek autósport fotózásra?
Köszönöm ezt a hosszú és sok mindent magába záró választ.
Én a gépet nappali fényviszonyok között szeretném használni, mint már leírtam autósport (Rally, Go-Kart, Motocross, Túraautó verseny) fotózására. Itt van tőlen egy köpésnyire a Slovakia Ring ezért kezdtem el gondolkodni főleg ezen a dolgok.
Szóval nappali, szabadtéri dologról van szó. Ahogy ezt kivettem, azt mondod, hogy koncertek fotózására jó lenne az 550D is. Tudomásom szerint a 60D jóval erősebb gép, vagyis erre a célra is megfelelne.
Amire még reagálni szeretnék, hogy beltéri sportot semmi esetre nem szeretnék fotózni. Főleg addig nem, amíg nincs egy teljesen profi gépem és elegendő tapasztalatom.
A Foci/Esküvő téma is egy jó téma. Ezzel a dologgal is úgy vagyok, mint az előzővel. Amíg nincs elég tapasztalaton nem szeretném ebbe belevágni a fejszém.
Azt nem tudom megmondani, hogy van e elegendő érzékem a fotózáshot. Eddig digitális géppel fotóztam, amivel ugye össze sem lehet hasonlítani.
Automatában már digitálissal sem szeretek fotózni, mert soha nem úgy fényképet, mint én akarom ezért SCN vagy Magic funkciót használok legtöbbször.
Amiről még nem szeretnék megfeletkezni, hogy amiket itt leírtál az nagyon jó. Viszont én még csak kezdeni szeretnék tükrös gépekkel, nem profi szinten fotózni. Így azzal tisztában vagyok, hogy nem fogok a következő 1-2 évben esküvőköt fotózni, mert valószínűleg elég sz*r képek lennének 0 tapasztalattal.
Végezetül, amit írtál az érzékről stb...Talán nem hozható egy kategóriába ez az egész dolog, de mit godolsz ezekről a képekről?
Ezeket igaz digitális géppel csináltam, de szerinted lehet valami érzékem hozzá?
Az elsőben egyértelműen túl sok a madár alatt lévő fehér, elmosott térrész. A másodikat is lehetne szűkebbre vágni. De ez nem sokat árul el, elég jellegtelen képek.
Van egy oldal, a fotozz.hu. Csinálj fiókot, és nézegesd meg mások képeit és a kritikákat. Feltöltést egyenlőre nem javaslok, elég kritikusak (és néha trollok) az emberek, nagyon magasan van arrafelé a mérce. De sok a hasznos kritika.
Ami az automatikát illeti: a téma (scene) módok ugyanúgy automaták. Meg kell tanulnod rekesz vagy záridő prioritás mellett dolgozni. Ehhez majd meg kell tanulni, hogy ezek mik. (pixinfo és fotozz cikkek segítenek)
Ha megteheted, vegyél egy 60D-t. Nem a jobb AF meg a képminőség, hanem elsősorban a kezelőszervek miatt. Jobb, ha egyből azt szokod meg, és nem a háromjegyűek hülye gombos menükezelését.
Kocsikhoz továbbra is 70-200 f4.
Esküvőt munka szinten még évekig felejtsd el. Ha mész ismerőshöz, fotózgass, de ahhoz, hogy főfotós legyél, kell legalább 1,2 milliós tőke a felszerelésben.
A madaraid alapján ahhoz, hogy belelendülj, még el kell kattintanod pár tízezer képet. Nem megy ez egyik napról a másikra, én kb. 30 ezer kép után kezdtem el használhatóakat gyártani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!