Mekora egy átlagos magyar család napi áramfogyasztása? Wattos adatra lenne szükségem.
Figyelt kérdés
2009. máj. 6. 11:39
12/16 anonim válasza:
Gondolkoztam a W/s-on, végül is van ilyen, de energiafogyasztás szempontjából nem érdekes, a W*s már annál inkább, vagyis inkább az áramszolgáltatók által is használt 3600000 Ws = 1 KWh. A napi 4..8 KWh tényleg reális. Olyan, hogy "átlag" család nincs, mindenki más összeállításban használ elektromos fogyasztókat (tűzhely, porszívó, számítógépek, mosógép, stb.).
13/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2009. máj. 7. 09:42
14/16 anonim válasza:
Én mint átlag család(1 emberből áll, azaz belőlem) :) napi 15-20kWh-t fogyasztok. Éljjen a 3 hűtő, gép: 24/7, frankó hangredszer stb...
Mondjuk azt hozzátenném, hogy nem miattam megy a sok hűtő, hanem a családom egy része nálam tárolja a sok cuccát...
15/16 rigo_IT válasza:
miért kell kötekedni amúgy? nyilvánvaló, hogy a kérdező NEM elektron végzett. és az is nyilvánvaló, hogy kW-ban kéri az adatot.
az már csak sejthető, hogy új mérőt kapott és túlságosan sokat mutat.
innentől pedig intelligencia kérdése, hogy kérkedünk a tudásunkkal, vagy kötekszünk, avagy segítünk a másiknak, hogy ne szivassa meg őt a teljhatalmú áramszolgáltató.
bocs az offért, remélem megkapod a válaszod.
16/16 Misilény válasza:
Kb másfél éve durván elszaladt a családom "áram" fogyasztás (4 fő Bp. belvárosi lakás). Kb havi 450 kWh tehát napi 14-15 kWh után elkezdtük figyelni és mérni a fogyasztásunkat. Vettem helyi mérőt és kicseréltünk jó pár világítótestet. Mostanra sikerült lemenni napi 11 kWh-ra. Így most 2013-ban éves szinten 50.000 Ft-t takarítunk meg (benne van a rezsi csökkentés is, de anélkül 30.000 Ft lenne a spór).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!