Jó a kapcsolási rajzom?
Ha valami nemjó jelezzétek, továbbá ha valamit túlbonyolitottam, vagy lehet egyszerűbben is szóljatok...
Az a gyanúm, hogy hibáztam amikor a VDD és a VSS eket rákötöttem + - ra...de nem biztos...(Az MCP 4011 az digitális potméter)
Nem. A hibát ott követted el hogy azt hitted majd ezzel csinálhatsz fényerőszabályzott ledeket.
Erősen elcseszted.
Számold már ki légy szíves hogy 50 kilóval mekkora áram folyik a ledeken.
És hússzal?
És öttel?
Eleve a led milyen típusú? 5V-al begyújt szerinted sorban 3 db?
Ezt még gyakorolni kell...
"Szimmetrikus táp, szóval tíz volttal gyújtja. Ha már kötözködünk..."
A PIC 5V-os, ha már kötözködsz.
Fentebb írtad: nagyon kezdő vagy. Hát a PIC-ek nem éppen kezdőknek való elektronikai elemek. Nem kell megsértődnöd, hanem szépen, komótosan, fokozatosan meg kell tanulni a dolgokat, aztán az ismeretek birtokában meg kell venni az alkatrészeket, és meg kell építeni a kapcsolást.
Azt ne várd el, hogy bárki is kioktatgasson téged, hogy mit rontottál el, különösen, ha elvi hiba van a lerajzolt elképzelésedben. Mindenki számára az idő érték, senki sem fogja tudni a kezed fogni menet közben.
A neten vannak kész kapcsolások szinte mindenre már, sőt sok kapcsolás szettben, egység csomagban is megvásárolható.
"Akkor le fog égni a PIC, mert ezen a kapcsolási rajzon 10 Volt a táp potenciálkülönbsége..."
Ezt erősen benézted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!